En veldig fin barnebok om noen kjæledyr som forsøker å finne veien hjem. Historien ligner veldig filmversjonen med samme navn. De to hundene og siameserkatten skildres veldig realistisk. Til tross for at historien er sentrert rundt dem, så oppfører de seg som dyr. Ingen personifisering. Innimellom forsøker forfatteren å få frem hvordan de tenker, men inntrykket mitt er at det er basert på instinkter. Ble litt påminnet av en bok som heter "Lassie", men det er forskjeller mellom disse bøkene. Oppsummert mener jeg at dette er en ganske bra historie:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Fikk tak i denne helt tilfeldig på årets salg på biblioteket og har nå lest den for første gang. Har bare visst om og sett filmen flere ganger før. Det var en veldig, veldig fin bok og ganske rørende mot slutten. Skal ta godt vare på denne boken :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer! Ja - absolutt en bok å ta godt vare på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja,Den bør absolutt tas være på, Den ble en av mine favorittbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ny lesing etter mange år var ingen skuffelse!
Den utrolige reisen er basert på en sann historie om to hunder og en katt som vandrer nesten fem hundre kilometer gjennom Canadas villmark for å komme hjem. Vel fire uker tar reisen.

Sara Burnford gir en herlig og faktisk troverdig skildring av denne utrolige ferden, hvordan den kunne ha foregått. Dyrenes personlighet - kattens stolthet og arroganse, lojalitet og hengivenhet, den unge retrieverens pågangsmot og energi, den gamle bullterrierens tapperhet, utholdenhet og tørre humor – det er så du ser dem for deg! Samspillet og samholdet mellom dem – du kan ikke unngå å bli glad i denne gjengen og ønske dem alt godt!

”Bra, men veldig detaljert og voldelig,” var dommen fra de to 12-årige dyre- og bokelskerne jeg leste høyt for - uvante som de er med den direkte skildringen av naturens nådeløse brutalitet. Her var det uutholdelig spenning, engstelse, tårer og befriende latter!

Da Den utrolige reisen kom i 1962, gikk den straks til topps på bestselgerlistene. Selv om stilen kanskje er litt uvant for dagens unge, har den absolutt tålt tidens tann. Enkelte partier, særlig i starten, er vel omstendelige. Men vær tålmodig – boken tar seg raskt opp igjen, full av fart og driv. Jeg hadde stor glede av den selv også, nå som for nesten femti år siden. Terningkast fem og varme anbefalinger!

(PS. Jeg fikk den via antikvariat.net, Kirjalabyrintti :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den utrolige reisen leste pappa høyt for oss da jeg var barn (for "hundre" år siden). Husker den som et varmt og gripende minne. Skulle veldig gjerne ha funnet boken igjen. Er det noen av dere som kan hjelpe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan dessverre ikke komme på noe annet sted enn antikvariat.net, men da får du en brukt bok. Jeg tok et søk der: http://www.antikvariat.net/get/search.cgi?post Det er en god stund siden jeg så en nytrykkede utgave i bokhandlenes kataloger. kanskje den er utsolgt. Håper du finner den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckNoraRisRosOgKlagingFrode Øglænd  MalminHilde H  HelsethJan Arne NygaardLailaMargrete Dyvik CardonaTone HAjiniakraTine SundalLaila StenbrendenBjørg Marit TinholtTor Arne DahlMonaBLBeathe SolbergBerit RJohn LarsensveinLene AndresenMaria Festli EriksenAgnete M. HafskjoldCtinaLisbeth Kingsrud KvistenMona AarebrotKristine LouiseEileen BørresenMari ArnSynnøve H HoelLasse SteinnesspietMarit HøvdeLene Regine KjølaasritaolineNinaLena Risvik PaulsenAmanda AFrode TangenJan Erik OlsenIda