En smule langtekkelig om den store japanske mangaskaperen Osamu Tezuka - Japans svar på Walt Disney. I form av en skikkelig murstein tegnes og fortelles det om både hans utvikling og spede suksess på 40 og 50-tallet før han ble en av Japans store kulturpersonligheter i det 20. århundre. Vi får også et innblikk i Japans historie i små glimt - et godt grep som gjør historien mer interessant og gjør boka mer perspektivrik.

Men jeg har altså vanskelig for å forstå at 850 sider skal være nødvendig. Særlig når Yoshihiro Tatsumi unnlater store deler av Tezukas voksne liv i fortellingen. Dette blir alt for mange repetisjoner, krumspring og detaljer som ikke føles nødvendige.

Men så er det veldig mye som fungerer her også - særlig i første halvdel eller så. Fine skildringer av et spesielt talent som sakte men sikkert finner sin form, prøver ut nye ting og får anerkjennelse. Stemningen minner litt om noen av bøkene jeg har lest av Murakami, så det kan kanskje være noe særskilt japansk her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila