Hos meg ble det; Skynd deg å elske av Laila Lanes og Jan Henry T. Olsen. En bok om det å holde sammen når den ene blir syk; her tidl. fiskeriminister Jan Henry T.O. som fikk diagnosen Alzheimer; 51 år gammel. Og det litt spesielle her er kanskje at dette handler om 2 voksne personer som treffer hverandre i godt voksen alder, - og der den ene blir syk ganske snart etter at forholdet starter. Denne boka skal jeg lese når jeg er for meg selv...

Så fikk jeg Stille dager i Mixing Part av Erlend Loe. Om denne boka vet jeg ikke så mye er enn at den dreier seg om Bror og partner Nina og hva som skjer under deres ferie i Tyskland. Den har jeg lyst til å starte på med en gang, men jeg holder på med Min Kamp 2...

Jan Guilou og Tempelridderen - bok nr 2 i trilogien om Arn Magnusson. Bok nr 1 må jeg først få tak i og så kan jeg følge Arn og hans hverdag. Må si jeg er litt spent på om jeg overhode vil like disse bøkene...

Den siste boka jeg fikk var Tiberiusklippen av Sigmund Jensen. Jensen fikk bokhandlerens forfatterstipend 2009, boka dreier seg om "store" forretninger og litt absurde transaksjoner (hvis jeg har forstått det riktig) som skal bli både morsomt og vel fantastisk utover bokas hele 830 sider; spennende! :-)

Håper dere andre også har fått bøker til både ettertanke og fornøyelse som vil gi dere mange flotte lesedager framover!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 63 svar.

Jeg fikk to bøker denne jula. "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini og "Huset ved Moskeen" av Kader Abdolah, begge ble lest ferdig i romjula. Fantastiske bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en av de mange som fikk "Min kamp 1" av Knausgård. Har ikke begynt på den, men skummet gjennom av mannens julegvare; en artig bok om kreativitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk en bok under treet i år. En samling av H.C Andersens fortellinger. I pakkekalenderen derimot fikk jeg Beatles, Bly og Bisettelsen. Begynte på Beatles i natt og er så langt ganske fornøyd!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant to bøker under treet i år; Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug og Nattefokk av Johan Theorin. Kvalitet og ikke kvantitet, er det ikke det de sier? Godt fornøyd ble jeg hvertfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enormt mye. Alt fra Dostojevkisjs "Idioten" til "Drømmehjertet", til og med "The great Gatsby" hadde lurt seg under treet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg fekk 2 bøker: "Min kamp" av Knausgaard. Gler meg til å byrje på den og så fekk eg bokutgåve av ei hovudoppgåve i engelsk: "Adjusting to America: A Study in Kvinden og Hjemmet: A Monthly Journal for the Scandinavian Women in America, 1888-1947" .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingenting er bedre enn bøker under juletreet :-)

Fikk, Gert Nygårdshaug - Klokkemakeren, Per Petterson - Ut å stjæle hester, Dan Brown - The Lost Symbols og Karin Fossum - Varsleren.

Veldig fornøyd med bøkene og gleder meg til å lese dem alle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk alle Sherlock Holmes bøkene, "100 Norske Sagn" av Ørnulf Hodne og "Ladies" av Mara Lee. Gleder meg til å komme igang..må bare pløye meg gjennom alle de andre bøkene på lista først :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde flere bøker på min ønskeliste og fikk innfridd flere av ønskene :-)Hver gang jeg får en bok, blir jeg fullstendig henrykt og "klemmer" boken inntil meg... ;-) Roy Jacobsen "Vidunderbarn", Henning Mankell "Den urolige mannen", Linda Olsson "La meg synge deg stille sanger" og Jo Nesbø "Panserhjerte". Jeg var og så heldig å få - helt tilfeldig - Karl Ove Knausgård med "Ute av verden" som jeg gleder meg til å begynne lesing av. I tillegg har jeg brukt bursdagspenger på Kate Moss, John Grisham, Philippa Gregory, Yrsa Sigurdardòttir og Harlan Coben. Gleder meg til rolige romjulsdager med god litteratur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liten bokfangst i år, men jeg fikk "Heksen fra Portobello" av Paulo Coelho og en jule-hobbybok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsket meg "Broken Paradise" av Cecilia Samartin, og den fikk jeg :) Det er lettlest og fin juleferielesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk mange bøker jeg ønsket meg og flere jeg ikke visste at jeg ønsket meg:)

Moby Dick, PO Enquists Et annat liv, to bøker av Peter Englund og en av Carl-Johan Valgren, Nick Caves nyeste samt "I'm a Lebowski, You're a Lebowski: Life, The Big Lebowski, and What Have You". Strålende fornøyd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest mye engelsk i det siste, så det kom ikke som noe sjokk at fire av fem bøker jeg fikk til jul var på engelsk...

Inkheart (Cornelia Funke) Første bok i fantasyserien the Inkworld. Handler om tolv år gamle Meggie og hennes far. Hans hemmelighet er at dersom han leser høyt hender det i virkeligheten...

The Road (Cormac McCartny) Far og sønn krysser et odelagt Amerika til fots. Bestselger som jeg håper når til forventningene.

The Einstein Girl (Philip Sington) En smart jente i koma, en psykolog og ett brev fra Einstein.

I Wish Someone Were Waiting For Me Somewhere (Anna Gavalda) To små historier om liv, håp og drømmer.

Offpiste (Brittan Ekman) Historien om en ung jente som livnærer seg av narkotikasmugling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pixley Mapogo av Tore Renberg, Naiv.Super. av Erlend Loe (hadde den fra før så skal bytte den), The Kite Runner av Khaled Hosseini og All In The Mind av Alistair Campbell

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg fikk Pixley Mapogo av Tore Renberg, og er foreløpig ikke skuffet! Eneste førløpig, men kanskje dukker det opp mer senere i julen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk: Min kamp 1, 2 og 3(Hurra. Nå kan skolebiblioteket få dem tilbake)samt Ute av verden av Karl Ove Knausgård, Kafka på stranden, Vest for solen Syd for grensen og Trekkoppfuglen av Haruki Murakami, Jeg forbanner tidens elv av Per Petterson, Monster av Knut Nærum, og Señor Peregrino (?) av Cecilia Samartin.

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos meg dukket Doris Lessing opp, og det var ingen dårlig julegjest. "Alfred og Emily". Den ser kanonbra ut. Jeg fikk også "Menneskemerket" av Philip Roth.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk Gert Nygårdshaugs "Mengele Zoo", "Himmelblomst treet" og "Afrodites Basseng". Har hørt mye positivt om disse bøkene og gleder meg veldig til å begynne på dem. Først må jeg bli ferdig med en annen julegave. "Lykka er ei sjeldan fugl" av Anna Gavalda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg fekk "Mor mi står i glaset" av Jon Hjørnevik. Ei morosam, rystande og herleg diktsamling :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk The Graveyard Boook av Neil Gaiman av venninne og På vegne av venner av Kristopher Schau av min 14-årige datter. Helt perfekte, begge to! (Både bøkene og giverne) ;-) Ellers får bibliotekarer sjelden bøker, vi vil heller få bedre plass i hjemmehyllene...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er kjempefornøyd. Fikk Hotellet på hjørnet av bitter og sør, Mors bok, Hundre år, Taler som forandret verden, Purkene snudde seg, Salvadorena og Drømmehjerte. I tillegg et qavekort på bøker. Nå har familien reist og jeg skal stort sett bruke resten av ferien til å lese, avbrutt av litt uteaktiviteter. Supert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fik to bøker, den ene var Blomsterfesten av Elsa Beskow som jeg har ønsket meg, og en krimbok, Hundene i Riga av Henning Mankell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk Min døde mann av Arne Lygre, Rekkverk av Tor Åge Bringsværd og Min Kamp 2 av Knausgård. Ønsket meg alle tre, så er meget fornøyd:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk en bok i år, "Britain from above". En flott bok for oss anglofile :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan teikneseriestriper reknast som litteratur? Håper det, for det er halmstrået mitt denne første jula utan ordinære bøker under juletreet. Men "M - de første årene" av Mads Eriksen er jo sjef, då. Rett og slett ei herleg blanding av kvardagsabsurditetar og odde kommentarar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klart tegneserier kan regnes som litteratur! Ofte stor litteratur til og med! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk Boktyven og The Guernsey Potato Peel Pie and Literary Society, og de har jeg lest begge to. Ja, ja. I tillegg fikk jeg Castle Waiting, Pride & Prejudice and Zombies og Sense & Sensibility and Sea Monster fra gubben (som vet hva jeg har fra før), og førstnevnte er nå lest :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fra min ex (?) fikk jeg Ari Behn; "Vivian Seving..",lurer på om det var en spøk, han vet jo hva jeg liker å lese, men fikk også "Tyskerjentene", som jeg gleder meg til å lese, et tema som moren min var opptatt av og som jeg ikke vet nok om.. Fikk ellers fine filmer,Planet Earth og filmene om Che Guevara..Hadde ellers stor glede av å gi bort bøker, særlig til barnabarna som elsker å "lese" og bla i bøker :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shantaram Jeg forbanner tidens elv Dinosaurens fjær Min Kamp

De to førstnevnte hadde jeg ønsket meg, den tredje har jeg aldri hørt om før. Den fjerde lå under juletreet, men som min gave til min mann. Bøker er den aller beste julegaven!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år ble det Knausgård, bind1,2og3. Er veldig glad for de, så nå har eg noe å lese framover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme på meg, gitt! 1-3. Har begynt på den første, og innledningen er knakende godt skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble lite bøker til meg i år, men jeg fikk i det minste Stephen Frys biografi, "Moab is my washpot". Er en stor fan av Fry, så det skal bli interessant lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heldiggris! Og takk for tipset. ;-D

Hilsen med-Fry-fan

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant masse godt lesestoff under juletreet i år, stort sett kunne de samles i to bolker. Fikk seks svenske pocketutgaver av Per Olof Enquist og fem Richard Herrmann bøker kjøpt av familien min som sannsynligvis har vært på antikvariat for første gang. I tillegg: Shantaram, Song for Eirabu og På vegne av venner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei.

Kva synest du om Pessoa?

Eg skal lese boka til Schau, synest det er eit respektabelt og svært meiningsfullt prosjekt.

Robert

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boka til Schau, enig om det du sier om prosjektet hans. Og opplevde boka som ærlig og usentimental, men kunne godt vært noe lenger.

Har hatt Uroens bok under "Leser" veldig lenge nå fordi det er en stund siden jeg leste i den sist. Men ikke lyst til å kalle den avbrutt fordi jeg kommer til å fortsette. Synes mange av passasjene er utrolig flott skrevet, boka har gitt meg masse å tenke på og mye inspirasjon - et stort pluss. Samtidig ble det litt for ensformig å lese fra perm til perm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å - Richard Herrmann! Han hadde jeg helt glemt. Jeg leste bøkene hans da jeg var ungdom og elsket de!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Claudel, Gosh, Murakami, Askildsen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Knausgård - bind 3
  • Ibsen - Samlede verker bind 3 (1877-99)
  • Roberts - Shantaram

Tiberiusklippen hadde jeg helt glemt. Den er nå satt på ønskelisten min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk Pinnsvinets eleganse og Styrtet engel. Fikk også Dverghesten som jeg aldri har eid før. Leser den igjen med glede i disse dager. Den er fortsatt like fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk Dverghesten, Hardkokt eventyrland og verdens ende, og Hvis en reisende en vinternatt. Alle er bøker jeg har villet lese lenge! Nå står de og venter på meg i bokhyllen :) Tenkte å starte i morgen. For noen av pengene jeg fikk har jeg tenkt til og kjøpe Veien og Stille dager i Mixing Part. Kanskje også Buzz Aldrin... En fin jul, helt klart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shakespeares sonetter gjendiktet av Erik Bystad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble bare en bok på meg i år. Første boka i serien "De fire og han som gjør galt verre". Gleder meg til å begynne på den snart :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shantaram av Gregory David Roberts, The lost symbol av Dan Brown, og Iskyss av Alf R. Jacobsen. En utmerket fangst. Shantaram har jeg ikke hørt om før (!), men tror nok det blir bra. Iskyss virker lovende, og The lost symbol har jeg gledet meg til lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år lå det bare en bok under treet, men det var til gjengjeld Song for Eirabu, stor tykk norsk fantasy som jeg bare har hørt (lest) godord om. Gleder meg vanvittig til å sette i gang å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg! Den er veldig god :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk White Tiger av Aravind Adiga, Shantaram av Gregory David Roberts, The Plot Against America av Philip Roth, samt Hvordan skrive godt av Per Egil Hegge og Barndom 80-tallet av Kristin von Hirsch. Veldig fornøyd! Pleier ikke få så mye bøker, men i år sa jeg fra om at det var det jeg ville ha. Som regel liker jeg best å bli overrasket heller enn å ønske meg noe, men har skjønt at det er flere som syns det er litt vanskelig å forholde seg til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk "Simons katt" av Simon Tofield. En perle full av vitsetegninger perfekt for meg med 3 katter :)

Ellers fikk jeg penger til å kjøpe bok av min gamle bestemor som ikke orket butikkrunden i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åja, Simons katt er forunderlig og morsom :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var ganske så (positvit) overrasket over at jeg fikk Veien (The road) til jul av svogeren min. Gleder meg til å ta fatt på den. Men, først må jeg gråte meg gjennom La meg synge deg stille sanger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk 3 bøker, og fornøyd med det. Bøkene jeg fikk var:

Anita Berglund - I fritt fall Kjetil Stensvik Østli - Politi og røver Anne Michaels - Som sand.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk ingen bøker i år. veldig merkelig siden begge mine foreldre er bibliotekarer. Jaja. Jeg har kjøpt ganske mange bøker selv i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen bøker på meg heller, noe jeg tror samboeren min er glad for. Han syntes nemlig jeg har mer enn nok bøker i bokhylla he he. Som om man kan få nok lesestoff.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsket meg Shantaram, og fikk den! Dessuten fikk jeg Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug. Gleder meg til å lese begge to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år var det nok en gang noen bøker under treet til meg også. I år med ble det;

Temmelig mye juling - Morten Abel ( Veldig spent på hvordan han gjør seg som forfatter) Hässelby - Johan Harstad ( Gleder meg veldig til denne) Til din vrede går over - Åsa Larsson ( Noen som kjenner denne eller annet hun har skrevet? Litt usikker på om denne skal byttes i noe annet? )

Ha en fortsatt God jul :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du må ikke bytte noen Åsa Larsson-bok. Hun skriver knakende godt. Jeg leser henne på svensk og det er nok er fordel. Oversettelser blir aldri det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har så smått begynt å lese den nå. Er mange som synes hun skriver godt, så jeg leser ivrig med åpent sinn! Så - vi får se, vi får se;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg terroriserte mannen min til å gi meg Min kamp bind 1, og fekk i tillegg Huset ved moskeen. Temmelig mye juling-boka trur eg faktisk at eg har vunne, så ho kjem nok i postkassa om ikkje lenge:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dersom du liker krim så bytter du ikke boka av Åsa Larsson:-) Jeg hadde denne som lydbok (da jeg lå i svineinfluensa..)

Filmatiseringen av boka "Solstorm" gikk forresten på fjernsynet her en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i utgangspunktet veldig glad i krim, men det lille jeg har lest om denne trigget meg ikke i det hele tatt! men man skal vel ikke skue hunden på hårene, så hvis du mener den er verdt å beholde, så får jeg vel gi den en sjangse! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S