Snart seksåringen(og foreldrene) har falt pladask for Maria Parrs fantastiske historie om Tonje Glimmerdal. Vi har nå begynt på boken for fjerde gang i år :) Jeg lurer veldig på om det er andre barnebøker av samme kaliber der ute? Bøker som har det lille ekstra, den gode historien. Er det noen som har gode forslag til meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg har ikke lest boken om Tonje Glimmerdal, så jeg kan ikke gi deg forslag på andre barnebøker av samme kaliber. Jeg har lest høyt for mine jenter siden de var veldig små. Vi leser ennå litt høyt, selvom de er store(10 og 11), og de leser veldig bra selv. Her er noen av de vi har lest:

Nifse Nella, av Unni Lindell(4 bøker). Anton og spøkelsene, av Katarina Ros(3 bøker, det er 5 el. 6 bøker i den serien). Brødrene Bruns Beretninger, av Bjørn Ingvaldsen(3 bøker, det er 4 bøker i serien). Tuva og skrotnissen, av Line Baugstø(3 bøker). Jakten på den grønne lua, av Holger Fangel. Lille Lu og trollmannen Bulibar, av Svein Nyhus. Kosedyrtyven, av Liv Frohde. Klabert, av Tor Åge Bringsværd.

Det er ikke sikkert dette er noe for dere, men her har dette vært koselige lesestunder. Det viktigste er at barna (og de voksene) koser seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg var liten - for 40 år siden - var bøkene til Astrid Lindgren det kjekkeste jeg visste. Siden har jeg ikke lest så mange bøker for den aldersklassen, så der kan jeg nok ikke svare deg. Men Tonje Glimmerdal er bare helt konge!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tar gjerne i mot flere forslag, hvis det finnes fler vel og merke ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har lest Hedvig-bøkene av svenske Frida Nilsson. Likte den første kjempegodt, men nr 2 og 3 synes jeg falt i kvalitet. Men seksåringen var fornøyd - helt til Hedvig kanskje vokste litt fra henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips, MiaMaria :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo mange gode barnebøker, men det er lite som kan måle seg med Tonje Glimmerdal. Men Maria Parrs første bok - Vaffelhjarte - er også kjempefin. Gleder meg så til den kommer som tv-serie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er også veldig fin, men ikke engang den når helt opp til hennes egen Tonje Glimmerdal. Det skal bli spennende å se hvordan tv-serien blir, bare en månedstid igjen til den kommer nå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har dessverre ikke lest Tonje Glimmerdal ennå,så jeg kan ikke si noe om det er samme kaliber, men jeg vil uansett anbefale bøkene om Ruffen, samt "Tambar er et troll" - alle er skrevet av Bringsværd. Har lest disse høyt for elevene mine (da 1. klasse) og dette var bøker som virkelig falt i smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for svar, Silje, det var raskt levert :) Jeg har hørt mye om Bringsværds bøker men vi har aldri lest noe av ham her. Det er på tide nå, neste gang vi er på biblioteket så skal jeg se om jeg finner en av bøkene du nevner(det regner jeg med at er enkelt :)).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RandiKikkan HaugenKathrineCarine OlsrødStine_JJulie StensethSilje ReistadClaritySimen "Boktimmy" IngemundsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudSissel Elisabethingar hVidar RingstrømOleBertyChrissieAnneWangmoiraTor Arne DahlHilde Merete GjessingArne SjønnesenIngunn STine SundalLibraritas vAnjaLailaAnniken LFiolLeseberta_23Bjørg L.Readninggirl20LeseaaseKorianderTrygve JakobsenJanne BrovoldTanteMamieRisRosOgKlagingMartinenAnne Charlotte Valaker BruheimLine Dahle