Tom Holland hører til de historikerne som er i stand til å gjøre også oldtidshistorie levende og ytterst leseverdig. "Perserkrigene" forteller om demokratiets demring i Hellas, og får leseren til å undres hvilken verden vi ville levd i i dag, om ikke enkeltpersoner blant grekerne hadde tatt de grepene de tok...Mer eller mindre tilfeldig skapte de den verden vi lever i i dag. Ikke et kjedelig øyeblikk i denne boken!

Oversetteren er dessverre ikke alltid like heldig. "Skytere" er blitt til "skytianere", et ord jeg aldri har hørt på norsk før. På side 128 hugger Periander av "de høyeste maisbladene". Mais??? I oldtidens Hellas? Mais er amerikansk og kom til Europa etter Columbus!!! På side 129 forrettes noe "på udiskutabelt vis". Det menes vel "uklanderlig" eller "prikkfritt"? På side 134 opptrer en "skruppelløs demonstrasjon". Men "scrupulous" betyr "skrupuløs, omhyggelig", altså det motsatte av "skruppelløs", som på engelsk ville hete "without scruple".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Grete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnie