Jeg ble ikke ekstremt imponert over denne historien her altså. Den er fin, men også litt for «finsk fjernsynsteatrisk» til at jeg klarte å engasjere meg veldig i den (er det ett eneste smil å se i denne boka?) .

Nå kan man kanskje ikke vente seg alt for mye tjo og hei når tematikken er homofili, selvmord, dysfunksjonelle familieforhold samt støkk-i-bygda-problematikk. På den annen side er det mer onani her enn jeg kan se at det er dekning for rent storymessing. Flere små oppbrudd i skydekket hadde nå uansett vært greit for kontrastens skyld.

Jeg kjenner til flere - men ikke alle - av de romanene som figurerer i bakgrunnen i boka. Jeg tror ikke helt på at man må eller bør kjenne disse så godt for å få fullt utbytte av «Husfred». Det ville i så fall være en svakhet med romanen spør du meg.

Til tider er det jo gripende, men for meg er ikke dette det mesterverket det sies å være. Kanskje jeg har lest for mange selvbiografier fra unge seriekunstnere i livskriser? Pokker ta meg, jeg begynte på en ny en i kveld på 900 sider...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa