"Vanæret" av Mukhtar mai er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det er å vokse opp som kvinne i de fjerntliggende landsbyene i Punjab i Pakistan. I landsbyen Meerwala ble hun dømt til gruppevoldtekt av landsbyrådet, fordi hennes lille bror på 12 år angivelig skulle ha hatt et upassende forhold til en kvinne som tilhørte landsbyens mektigste klan.
Mukhtar Mai valgte å slåss for rettferdighet og kvinners rettigheter. Hun startet en skole for å gi barna i landsbyen sin kunnskaper og leseferdigheter.

I Pakistan lider fremdeles altfor mange jenter og kvinner under uverdige og voldelige forhold.

Inntekter fra denne boka går til hennes kamp for rettferdighet, mot vold og for kvinners rettigheter i Pakistan.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er vondt å lese historien til slike kvinner.
Det er vondt å tenke på at kvinner mange steder i verden fremdeles lever under slike forhold.
Hvordan har det gått med henne og hennes arbeid for rettferdighet og kvinners rettigheter siden denne boka kom ut, tro?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka viser svært godt kor viktig det er at nokre jenter har mot til å stå fram og kjempe for jenter sin rett til utdanning! Både Mukhtar Mai ...og no ikkje minst Malala gjer ein innsats det verkeleg står respekt av! Mange bør lese "Vanæret", den er fremdeles aktuell, dessverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som engasjerte meg sterkt. Ble til tider så forbannet da jeg leste den at jeg måtte ta pauser. Jeg må si jeg beundrer henne stort for hennes mot i et mannsdomminert samfunn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, og bare tenk på hvor vanskelig det må være å stå opp mot alle de dominerende og maktsyke mennene. Men det er jo dette som må til. Kvinnene må selv prøve å gjøre noe med sitt liv og sin situasjon i slike kulturer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelPiippokattaHarald KAlice NordlikriraKirsten LundNorahHanne Kvernmo RyeMarianne MBerit RHeidimgeKikkan HaugenTrude JensenIngeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolAud- HelenNinaCarine OlsrødTove Obrestad WøienMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti S