Holder på med trilogien "SØLVHAMMEREN" "JÆRTEGN" og "HELGENKONGEN" av Vera Henriksen, og må si jeg blir fasinert av denne dramatiske brytningstiden tidlig på 1000-tallet, da Olav Haraldsson( Olav den hellige) prøvde å kristne med vold. Sigrid fra Bjarkøy er en av hovedpersonene i disse bøkene. Vera Henriksen har klart å gi henne og de andre liv og hun må ha brukt mye tid på å få de historiske fakta og dagliglivet så korrekt som mulg. Syns også hun skriver godt.Hva syns dere andre som har lest bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Eg har alle Vera Henriksen sine historiske bøker, trur eg. Ho gir ei realistisk, interessant og truverdig skildring av historiske personar og hendingar. Særleg omhandlar bøkene hennar brytningstida då norrøn gudetru måtte vike for kristendommen. Eg lika godt skildringane av kvinneskikkelsane, historiske og fiktive. Det er flott at det blir ei fornya interesse for bøkene hennar!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig gode bøker og levende fortalt. Jeg husker jeg ble veldig begeistret for de da jeg las de for ca 25 år siden.
Det er bøker som mange flere skulle lese, for historikken ligger som et fint utgangspunkt for disse romanene.
Det at hun drar med seg den tids autentiske personer inn i bøkene gjorde det interessant for meg å lese de.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er helt enig i det du og Astrid L.R, skriver om denne boken. Holder nå på med den 2.boken i trilogien, og den er like bra. Det er utrolig å lese om hvordan disse personene i romanen(e) hadde det i denne historisk viktige tiden for Norge. Jeg er imponert over hvor flott hun har klart å gi et så klart bilde av personene og deres tanker og følelser om norrøn gudetro og kristendommen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

CtinaBjørg  FrøysaaMarianne  SkageOleMorten BolstadVannflaskeAnn ChristinSynnøve H HoelKristin_Kjell PAlice NordliTone SandvikMonaBLerlend kongsvollNabodamaRandi Annie FramnesTheaKikkan HaugenReadninggirl20Ingrid BrændenGrete AastorpKaroline RøyskattBerit RLaila StenbrendenFinn Arthur JohansenHilde H  HelsethTine SundalKay NilsenMonica CarlsenMette-MGroErikGro Anita MyrvangAtmanCatrine Olsen ArnesenBabynemiEllen E. MartolGro-Anette Slettebøkjell kKaroline in Wonder