Jeg så denne boken i et teaterstykke for mange år siden. Det var da jeg ble forelsket i stykket, og boken i seg selv. Nå, etter å ha lest den lettleste versjonen, må jeg si at jeg er skuffet. Den nynorske versjonen er så mye bedre, den gir uttrykk for følelsene så mye sterkere. Dessuten tror jeg det finnes flere utgaver, for jeg mener jeg har lest Frendeløs på bokmål, bare at dette var en tykkere bok enn den jeg selv har.

Vet noen noe om det er forskjellige versjoner av samme bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Den finnes, så vidt jeg vet, med to oversettelser på bokmål; Ingebjørg Sletten Fosstvedt, og Mimi Sverdrup Lunden ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En klassiker! Den finnes sikkert i mange utgaver. Selv har jeg ikke lest den, men har gode minner fra den gang den gikk som hørespillserie i barnetimen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle ønske jeg og hadde minner om den på hørespill, men er kanskje litt for ung til det. Men helt klart en klassiker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende at "Frendeløs" har blitt satt opp som teaterstykke!! Jeg husker at jeg hørte boka på lydbok en gang jeg var liten, og jeg ble helt revet med av historien. Det var så vanskelig, så mange problemer underveis, men heldigvis fikk Remi (det var det han het ikke sant?) en familie til slutt. Senere har jeg lest boka, fant den på loppemarked, den var en del av en serie som het Ung i dag. Kan ikke huske at jeg ble like opphengt i historien den andre gangen. Regner med at oppleseren i lydboka leste historien på en fengende måte.. Tror foresten at begge utgavene jeg snakker om var på bokmål. Det er også mulig at den Ung i dag versjonen var en noe forkortet utgave..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Teaterstykket er hele grunnen til at jeg ble fortryllet. Jeg elsker hele fortellingen, om Remi og Vitalis, og alle vennene deres. Men hvis man leter, finner man helt sikkert gamlere utgaver enn den jeg har selv. Må kanskje få tak i en lydbok en gang, hadde vært spennende å høre :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandsveinBeathe SolbergIngunn SMads Leonard HolvikPiippokattaLene AndresenKirsten LundChristofer GabrielsenTanteMamieAnniken RøilAvaReadninggirl30Ann ChristinHallgrim BarlaupStein KippersundKristine LouisePer LundKaramasov11Synnøve H HoelHarald KAlice NordlikriraNorahHanne Kvernmo RyeMarianne MBerit RHeidimgeKikkan HaugenTrude JensenIngeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckMarit MogstadPer Åge SerigstadMarthe LandsemIris ElisaJulie Stenseth