Det hadde vært utrolig greit om det kunne gå an å henge seg på andres selvregistrerte bøker. Jeg har registrert inn bøker manuelt, og har etterhvert oppdaget at flere har bøkene, men det kommer aldri fram.

Det hadde vært bra om vi kunne "koble oss på" automatisk når en er i ferd med å registrere en "slik" bok? Det har noe med kommentarer og anmeldelser og gjøre.

Jeg har faktisk oppdaget det når jeg har sett etter boka på Google, da ser jeg at andre på bokelskere har den også. Et annen ting er at det er ganske mange eldre velkjente bøker som ikke ligger inne i bokdatabasen.

Når jeg ha søkt på en bestemt bok, og så klikker forfatternavnet da kommer det ikke alltid opp alle bøkene til den forfatteren. Gjør jeg noe galt, eller?
Er det noen der ute som kan og vet noe om dette? :)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Senest i forgårs kom jeg over en slitt pocketbok jeg ville legge til men som er så "gammel" at den ikke har ISBN. Jeg ble en smule overrasket der jeg satt og bladde og lette. Det er første gang jeg har sett en bok uten ISBN. Jeg fant den hjemme hos mamma, og siden ingen hjemme leser bøker var jeg så frekk og tok den og en annen. Spurte så klart. Etterpå.

Uansett, boken var ikke i bokbasen her inne. Jeg googlet boken for å lese om den av ren nysgjerrighet, og da kom jammen en link til bokelskere opp med boksamlingen til en bokelsker som har registrert den. Hennes utgave er riktig nok innbundet og min pocket, men jeg la den utgaven i samlingen min siden det ikke er noen måte å legge inn min utgave på uten ISBN. Det har ikke så mye å si for jeg ble glad jeg kunne putte den i hyllene mine, selv om det er feil utgave. Poenget er at det er ganske irriterende å ikke finne en bok her inne når jeg søker på tittel, når det viser seg at den er her! Enda merkeligere er det når jeg tar omveien (!) om googlet og finner den her inne likevel, men ikke når jeg søker i bokbasen på samme side. Haha?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du kan registrere bøker som ikke har ISBN-nummer også, ISBN er ikke obligatorisk informasjon når du registrerer bøker. Jeg har selv lagt inn mange gamle bøker uten ISBN, og det eneste problemet jeg ser med det er at jeg ikke vet om samme bok ligger i en annen profil har på bokelskere. Jeg bruker også å gjøre et google-søk, men er det en bok som er gitt ut i ny utgave nylig, så får man så mange treff at det ikke er sikkert jeg finner den om den finnes her inne. Hittil har jeg funnet tre bøker gjennom å google, alle tre hos Karin Jensen.

Jeg synes også systemet er mer enn merkelig nå man ikke kan søke opp bøkene her inne, men finner dem gjennom google. Selvregistrerte bøker burde være søkbare både på tittel og forfatter også, siden eldre bøker ikke har ISBN.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å begrense treffene til bare Bokelskere, kan du legge til dette i Google-søket: site:bokelskere.no

Jeg er helt enig i at søkemotoren til Bokelskere er altfor dårlig. Det er veldig frustrerende. Spesielt inne på den egne boksamlingen virker den helt håpløs - når jeg der kombinerer et ord fra tittel med et ord fra forfatter, så får jeg ikke treff, men i hovedsøket øverst på sida, kan jeg ofte finne den likevel, og den ligger i min samling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, det har jeg ikke tenkt på at jeg kan gjøre. Nå vet jeg hvordan jeg skal søke neste gang det blir aktuelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gjør som deg hvis jeg googler boka, bryr meg ikke så veldig om ikke omslaget er likt, om det er en innbundet bok eller ei. Mange ganger har disse "gamle" bøkene ingen omslag i det hele tatt.
Du kan legge inn en bok som ikke er her fra før, jeg har lagt inn ganske mange og har flere på vent som skal registreres.
Når du er i "Finn bøker" går du nedover og på høyre side står det "Legg til en ny utgave". Det er der du registrerer bøker uten ISBN:

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det visste jeg ikke. Jeg trodde vi måtte ha et gyldig ISBN nummer! Da skal jeg legge den til selv idag. Kjempe kjedelig andre ikke finner bøker vi har lagt til selv når de søker i bokbasen. Rotete ordning. Føles litt som bortkastet arbeid å sitte å legge til og legge til, så forstår det er frustrerende for dere som har mange eldre bøker. Jeg ser ikke helt hvorfor det er gjort slik? Det blir lagt til flere identiske utgaver med denne ordningen, enn om de faktisk var søk-bare for alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja enig. Min bestemor var sekretær hos Dreyer, og har derfor en evig stor samling av gamle Dreyer-bøker. Jeg har lest noen av dem, og skulle gjerne ha lagt inn flere av dem i samlingen her. Men etter at jeg oppdaget det problemet dere nevner, ga jeg opp å legge inn flere bøker. Føler det lite fruktbart å starte diskusjoner om bøkene jeg lager om bøkene jeg legger inn, om ingen andre ser dem uansett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hopevis med bøker jeg ikke har lagt inn ennå, jeg har ikke så lang fartstid i bokelskere at jeg har hele samlingen inne ennå... Mange har ikke ISBN, så jeg har nedprioritert å legge dem inn. Tror ISBN kom like etter 1970, for jeg skriver ISBN i mitt personlige register som jeg har holdt på med i 4 år nå. Registeret omfatter mange hundre titler og mange er eldre enn 1970. Jeg hadde lyst å legge inn Greven av Monte Cristo for en times tid siden, men droppet det, ettersom jeg har en trebindsutgave fra 50-tallet, og den står det mye mer i enn i ettbindsutgavene i registeret her. Jeg sitter på jobbhybelen min, og bøkene... Ja de er jo igjen i hyllene hjemme...

Men nå har jeg ny printer, så jeg kan skanne bøker hjemme og legge inn i laptopen, for så å legge dem ut her. Hva med å lage lister over bøker uten ISBN-numre, så de blir enkelt søkbare? Etter kategorier?? År? Dekade?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hadde ikke vært dumt med egen felles liste over bøker uten ISBN da mange legger manuelt inn de samme bøkene, det hadde vært bra hvis en kunne koordinere dette.

En annen ting er at når jeg har lagt inn en slik bok kan jeg ikke gå på "Finn bøker" og lete den opp igjen senere.
Håper Herr administrator André, kan gi oss lesere av eldre bøker som ikke er lagt inn her på forhånd et lite tips om der er noe "lys i tunnelen" :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nettopp startet med å registere mine gamle bøker uten ISBN og lurer på om det har skjedd mer her slik at eg kan finne bøkene hos andre istedenfor å måtte registere alle selv ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg har oppdaget er at det er greit å google boka, da kommer det opp om andre bokelskere har lagt den inn. Fordelen er at da slipper en å legge den inn selv og at de samles, greit er det også når en skal kommentere boka etter endt lesing.
Det er synd ikke systemet kan fange opp disse bøkene og slå de sammen når flere har lagt de til, men slik er det nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde vært bra om vi fikk litt hjelp av administrator til å få ei såkasse å putte frøene våre i... For det om det utgis flere bøker enn noen gang, utgjør nok bøkene uten ISBN en temmelig stor prosent! Søkbarhet er nøkkelen;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du søker på ISBN nummeret kan du hake deg på en bok som andre har lagt inn

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men hvorfor er det bare ISBN som er søkbart på disse bøkene? Hadde jeg visst det da jeg drev og registrerte bøker på det verste, kunne jeg spart meg for en del arbeid. Og er det ikke dumt at det registreres en masse poster på samme bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde det enda gått an, men de bøkene jeg tenker på er eldre, uten ISBN.

Mitt siste eksempel er. I går fant jeg ei bok av Charles Dickens i bokbyen Tvedestrand. Den heter "Frelserens liv". Den boka er ikke registrert her og ikke har den ISBN for den er fra 1934.
Noen som har den boka?

Jeg må slutte å "grave fram" disse gamle bøkene, tror jeg, hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, Karin, jeg synes ikke du skal slutte å grave frem alle de gamle bøkene. Jeg har nemlig gjort det til vane å sjekke din profil før jeg legger til gamle bøker selv, og jeg har en del av dem. Dine registrerte bøker har spart meg mye tid og arbeid, jeg har ofte eksakt de samme. Dessuten skal man ikke lenger tilbake enn til 60-tallet før bøkene ikke hadde ISBN-nummer, og om man skal begrense seg til kun bøker som er nyere enn det, så blir plutselig utvalget hos bruktbutikkene mye dårligere... Jeg støtter forslaget ditt, jeg, vil gjerne fortsette å grave frem gamle bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Støttes hundre prosent!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjersti