En perle av en bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg likte boka både på grunn av formen på humoren og fordi man får frisket opp litt historiekunnskap. Jeg ser at boka er ferdigstilt av en slektning av Ann Shaffer etter hennes død, og jeg blir nysgjerrig på hvor hun har bidratt. Jeg gjetter på at hun kan ha hatt ansvar for de mest tragiske beskrivelsene. De har en annen tone enn resten av boka. Jeg "skvatt litt" av dem fordi de kom så brått på i forhold til annen stil i boka. Dialogene i boka er preget av en overfladisk humor som en ellers finner i romaner som faktisk er skrevet på 40 -50-tallet. Så inneholder boka samtidig en litt mer moderne humor. Man forteller ikke om en hendelse, men går rett på en kommentar av den, som i "Til Sidney. Tro ikke på avisoppslagene..." Kunne vært spennende å vite om Shaffer er ansvarlig for begge formene for humor, slik at hun både har greid å gjenskape av den "kjekke humoren fra 60-70 år tilbake" og samtidig trekke nåtidsperspektivet inn med en mer moderne form.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syntes den var kjedelig... Den virket så koselig ut fra omslag og baksidetekst, men så ble det bare litt oppkonstruert og utvendig. Ble ikke grepet i det hele tatt - dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synd - men smaken er jo heldigvis forskjellig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne har jeg lenge tenkt at jeg har lyst til å lese. Hva var det du likte med den? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det var en hyggelig lettlest bok. Den er skrevet i brevs form, i seg selv en litt gammeldags uttrykksform. Språket er lett- til tider elegant. Historien utspiller seg like etter siste verdenskrig på Guernsey,som jo var okkupert, og som til tross for at øya var og er engelsk ikke fikk hjelp fra England(som jo ikke var okkupert)i det hele tatt! Historien og personene er selvfølgelig fiksjon, men boka ga meg veldig lyst til å besøke Guernsey som har en ganske spesiell historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte den også kjempegodt! Den har en lunhet i seg.. jeg ble betatt. God varm historie, med lun humor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel Elisabeth