Ikke alle skriver krim som Jo Nesbø, og godt er det. For samtidig som han er i vinden, tror jeg mange leter etter kriminalforfattere som kan oppdrive den samme ekle følelsen og spenningen Nesbø får frem idet morderen sniker seg innpå offeret.

GW Persson skriver bøkene sine på en helt annen måte. Som det det så fint står skrevet på forsiden av denne boken, er dette en "roman om en forbrytelse", og ut i fra dette får jeg akkurat den opplevelsen jeg forventer av boken, romanfølelsen. Neida, handlingen har ikke det raskeste tempoet og nei, offeret er ikke drept bestialsk vis, men karakterene utvikler seg og forholdene seg i mellom på et naturlig vis, samtidig som etterforskningen følges stykkvis og oversiktlig fra flere hold.

En krim for deg som liker et roligere tempo der du tar deg tid til å ta inn masse informasjon og stor situasjonsutvikling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Mitt første forsøk på å lese Persson, - kanskje også mitt siste... Jeg hadde store forventninger til boka, men jeg klarer ikke å bli engasjert, verken i personer eller plott. Jeg er ikke av dem som trenger så mye "fart og spenning", men bøkene må ha "det lille ekstra" som gjør at man føler man blir kjent med personene og ønsker å følge dem videre. Ingenting av dette finner jeg her. Jeg er kommet halvveis, - og jeg er sta, - jeg skal lese videre, men jeg kan ikke garantere at jeg ikke avbryter boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser det du skriver, og jeg er enig, Men. Det er virkelig et men her. Språket er alt for tungt å lese, det er alt for lange setninger og elendige oversettelser. Dette trekker for meg så utrolig ned at jeg ikke kommer til å lese mer av denne forfatteren. Jeg som sluker krim på null komma niks har brukt flere måneder på denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Har aldri brukt lengre tid på ei krimbok. Denne vart altfor lang, altfor kjedeleg, altfor omstendeleg. Kjem neppe til å lesa meir GW Persson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sluker også det meste som kommer av Norsk og Svensk krim, Men jeg har ingen problemer med GW, synes faktisk de er rimelig lettleste. Den siste jeg leste, "Den som dreper dragen" er jo i tilleg proppfull av skikkelig god humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er kjempeinteressant at vi kan ha så forskjellige oppfatninger av den samme boken! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres veldig bra ut. Synes mye god krim kan tape seg på at tempoet går for raskt.

Er det slik med Perssons bøker at man bør begynne med første utgivelsen for å bli kjent med detektiver og lignende, ala Wallander,Beck osv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke så godt kjent med hvilke bøker som handler om hvilke etterforskere, men begynte med denne fordi det er første frittstående boken i forfatterens "velferdsstatstrilogi".

I det hele tatt første boken jeg leser av ham, så kan ikke uttale meg om de tidligere utgivelsene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner. Takk for info. Skal sjekke ham ut. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nok en fordel å lese dem i kronologisk rekkefølge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er god. Takker for tipset. Ser frem til å sjekke ut denne forfatteren. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken L