Lest ut trilogien nå, for noen spennende bøker. Men må si at den første boka fanget meg mest, men synd at serien er over!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Her er det litt spoiling på gang ;)

Jeg må innrømme at jeg var ganske spent før jeg leste denne boka. Etter å ha observert mange lovord fra andre bokelskere bestemte jeg meg for å lese den, til tross for at jeg egentlig befinner meg langt unna målgruppa. Spenningen besto i om en voksen dame på 37 kan like en ungdomsbok, og svaret for meg ble definitivt ja.

Boka er spennende fra aller første side. Den har et driv mange “voksenbøker” mangler og de mange cliffhangerne gjør det nesten umulig for leseren å legge den fra seg. I tillegg syntes jeg tematikken var interessant. Hvor langt kan og vil et menneske gå for å overleve, men fremdeles beholde verdigheten og “seg selv”?

Katniss er en sammensatt karakter, på samme tid både sårbar og kynisk. Hun vet hva som skal til for å overleve, samtidig blir hun venner med, hjelper og føler for noen av de andre tributtene. Peetas følelser og vennskap overrasker og overvelder henne, og det er til syvende og sist forholdet dem i mellom som er den store prøven. Til tross for at Katniss lykkes i å vinne Dødslekene og i å redde både seg selv og Peeta, “feiler” hun når det gjelder relasjonen dem i mellom. Hun er modig på mange områder, men er redd for sine egne følelser. Dette gjelder ikke bare følelsene for Peeta; Katniss har også vansker med å definere sitt forhold både til moren og til bestevenn og jaktkamerat Storm.

Har bare lest den første boka av trilogien, men jeg kan trygt stadfeste at for tenårings-Anja ville Dødslekene kommet høyt oppe på favorittlista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, helt fantastiske bøker. Syns siste var "lengst" på en måte, også er jeg vel enig i at første var best..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, utrolig bra serie. Dette var vel ikke sånn vi hadde forestilt oss at fremtiden var? heh :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mhm, det er synd. Er også enig med deg at det er den første boka som fanget meg mest. Her og. Kommer jo film av bøkene nå, da. Første har premiere mars 2012 (:

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

den serien va knall bra, men alle va egentlig like kjekke !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien er bra, men første boka likte jeg uansett best. (:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja det er jo egentlig sant siden det var den boka med mest action i :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen