Hvilke bøker har du på nattbordet? Jeg tok en rydding i dag og der lå det: Jonathan Franzen: Frihet (med mange klistrelapper på forskjellige sider...), Lars Saabye Christensen: Bernhard Hvals forsnakkelser (med klistrelapper.blir nok liggende, mye nytt å oppdage i den), Jonas Jonasson: Hundreåringen ( morsom men helt utlest,må på plass i bokhylla), Tove Nilsen: Nede i himmelen (herlig bok), Martine Vallée (red) I forvandlingens tid (...hmm, flyttes nok ut og "arkiveres"..), Tom Tiller: Innsirkling ( tilbake i bokhylla) og Jo nesbø: Gjenferd ( snart ferdig lest). Nå er det plass til nye bøker på nattbordet. Hvem skal rykke fram i lesekøen tro...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Etter min forespørsel om lesing av noveller her inne og den enorme responsen jeg fikk så ligger det nå alltid en novellesamling på nattbordet mitt.

For øyeblikket er det "Bak skapet står øksen" av Torborg Nederaas.

Forøvrig det beste jeg har lest av noveller til nå :) Novellene tar for seg hverdagslivet til mennesker i krigsårene. Selve novellen, Bak skapet står øksen, er et kunstverk aleine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble glad av å lese innlegget ditt. Torborg Nedreaas er en fantastisk forfatter og har etter min mening ikke fått den hederen hun fortjener. Jeg anbefaler også "Trylleglasset". Der møter en Herdis fra "Musikk fra en blå brønn" for første gang. Novellene der handler om oppvekst i Bergen under 1.verdenskrig, om vergeløshet, ensomhet og om hvodan samfunnet preger oppveksten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke nattbord, så bøkene blir liggende i en stabel ved siden av senga. I det siste har jeg påbegynt flere bøker enn jeg har avsluttet (ennå), og disse blir liggende i stabelen. Denne består pt. av tre fagbøker om hjernen/mennesket, det sist utkomne nummeret av "Science", samt de skjønnlitterære bøkene "The Hours" av Michael Cunningham og "The Fountainhead" av Ayn Rand. I tillegg tror jeg "Uro" av Finn Skårderud ligger der. Hm.. Brb, må lese litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spør heller hva jeg har i klesskapet.. He he.. Neida. På nattbordet ligger bare den boka som jeg til enhver tid leser, og per nu er det "Vismannen Taita" av Wilbur Smith. Oppsamlingen av uleste bøker har jeg i klesskapet mitt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke nattbord, men ved siden av senga har jeg en liten samling. Har Shantaram av Gregory David Roberts, som jeg leser akkurat nå. Og jeg har Snømannen av Jo Nesbø, Varg Veum Vi skal arve vinden av Gunnar Staalesen og to nocturne bøker fra Harlequine. I tillegg har jeg en haug på Ipaden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På nattbordet mitt ligger der inger bøker når jeg ikke er i seng, for jeg drar alltid med meg den boken jeg akkurat holder på med. Før leste jeg gjerne både to og tre samtidig, men nå liker jeg best å lese en om gangen. Eller det er vel ikke helt rett å si den ligger på nattbordet, for jeg har en tendens til å lese til øynene glir igjen og boken havner på gulvet;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har flere skrivebøker, men av romaner har jeg "The Hobbit" av J.R.R. Tolkien og "Ibsens samlede verk I"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare en bok på nattbordet og det er Possessions av Nancy Holder. Klarer bare å lese en bok om gangen :-) Men jeg har et bokbord i stua der skal - lese - snart bøkene ligger - og det er ikke få! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der ligger Robin Cook - Sfinx og Harry Potter and the goblet of fire. Har egentlig lagt HP litt til siden og konsentrerer meg om Robin Cook.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tro det eller ei men jeg har ingen bøker på nattbordet.
Jeg blir så sabla trøtt at jeg heller sitter oppe i stolen min i stua og leser. (vel, det hender nok at jeg "hviler øyene" litt seint på kvelden )

Her ligger for tiden Ibsen, Don Quijote, Leo Tolstoj og Sissel Lange Nielsen's "Rød engel", en historisk roman med handling fra tsartiden i Russland.
Tidligere las jeg på senga, så med årene har jeg endret mine lesevaner en smule.
Slik er det med "gamle" damer med briller på nesen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stiller meg bak den, Karin :-) Leste mye på senga før i verden, men nå orker jeg ikke det lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shantaram av Gregory David Roberts. Den boka tar jo halve nattbordet. Leser litt i den før jeg sovner. Tidligere på kveldene leser jeg andre lettvektere, slik at jeg får både litt tyngde og lettvektere å forholde meg til. Også siden jeg leser Shantaram i senga, må man virkelig ha magemuskler (noe jeg dessverre ikke har)boka er stor og tung. Men det er en fascinerende og spennende bok! Lurer på hvordan den vil ende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På nattbordet ligger det en de bøker ja..Sugar and Spise av Lauren Conrad, Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll, Water For Elephants av Sara Gruen, Saras nøkkel av Tatiana De Rosnay, Hunted av P.C Cast, Den glemte hagen av Kate Morton, True Believer av Nichoas Sparks. Må ha litt utvalg når jeg er hos pappa, og jeg har ingen andre steder enn nattbordet å ha bøkene på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser for øyeblikket Sangen om Salomon av Toni Morrison, og har Glassklokken av Sylvia Plath + Extremely loud and incredibly close av Jonathan Safran Foer på vent. Gleder meg veldig til å begynne på Plath, men Foer har jeg derimot litt blandede forventninger til. Kanskje fordi jeg har sett at den er blitt sammenlignet med The curious incident of the dog in the night-time, en bok som jeg i motsetning til veldig mange andre har et trøblete forhold til.

I tillegg til disse har jeg den nyinnkjøpte 1001 bøker du må lese før du dør og What is solid melts into air som referanseverk ved sengekanten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Toni Morrison er en av mine favoritter. Sangen om Salomon er en nydelig bok som kan leses mange ganger. Kos deg med lesinga:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det :-) dette er min andre Morrison ettersom Elskede ga mersmak!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har for første gang mer enn et par bøker liggende på nattbordet. Leser "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein og ei barnebok "Søsteren min på peishylla" av Annabel Pitcher. Jon Ewos "Mikromini", John Stephens "Smaragdatlaset" og "Alle dør alene" av Hans Fallada ligger på vent...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gitt opp nattbordet og stabler på gulvet i passende høyder. Det er 41 bøker i stablene akkurat nå. De er disse bøkene som ligger først i lesekøen. Jeg leser for tiden 2 forskjellige oversettelser av Don Quijote av Servantes, et par bind av Ibsens samlede verker samt Klokken i Makedonia av Knud H. Thomsen. På iPoden lytter jeg til Folket på Innhaug av Anne Karin Elstad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, nattbord og seng i mitt tilfelle. Der har vi deg, ja, Novellesamlingen av Runar Dahle, og The hitchhiker's guide to the galaxy av Douglas Adams, som jeg begynner/har begynt på nå. Beautiful Creatures av Kami Garcia og Margareth Stohl som jeg nu nettopp er ferdig med og ikke helt vet hva jeg skal si om ennå, så jeg beholder den her. Warm Bodies av Isaac Marion, også ferdig med, men gliser bare jeg ser på den, så den får bli litt lenger.

Ellers ganske fast inventar; Kjærtegn av Herman Wildenvey, Digte i utvalg av Nils Collett Vogt, Ord som lever (sitater), ved Margarete Bonnevie. Og notatbøkene mine selvsagt! Fine sengekamerater det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå for tiden ligger Doppler av Erlend Loe på nattbordet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du det morsomt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må si meg enig i det, ja! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På nattbordet akkurat nå ligger Krystallslottet av Jeannette Walls.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

= fantastisk bok! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest halvparten av boka nå, og jeg er enig i at den er veldig bra. Det er nesten så man ikke tror det går an å leve slik. Jeg har hørt Doppler av Erlend Lo på lydbok, og man kan ikke si han har noe vanlig familieliv heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Krystallslottet er ubeskrivelig! Og som du sier Doppler, på ingen måte ett A4 liv :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Don Qiujote. Jeg skal lese den i hele sommer - litt hver kveld : - )

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leser aldri på senga. Da tror jeg ikke jeg hadde fått nattesøvnen. ....bare et kapitel til...og enda et...:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...kan bli sånn, men ofte sovner jeg med brillene på nesa og boka på dyna :)...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har alltid hatt eit veldig rotete nattbord, med bokstablar både oppå og under. Men etter at eg fekk lesebrett, har eg fått eit ryddigare nattbord. Nå har eg bare The Sea av John Bainsville og Panserhjerte av Jo Nesbø og lesebrettet liggjande.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På nattbordet akkurat nå har jeg Tommy Kristoffersen-bøkene av Odd W. Surén, er snart ferdig med denne, og er fornøyd selv om jeg begynner å bli litt lei nå. I tillegg finner man Katten av Colett der, jeg har nettopp kjøpt den og gleder meg til å begynne å lese den, derfor ligger den klar. Mini norsk russisk visuell ordbok er grei å ha når jeg kjeder meg, da kan jeg bruke tiden til noe nyttig og lære meg noen nye gloser. The Piratization of Russia - Russian Reform Goes Awry av Marshall I. Goldman ligger også på nattbordet, jeg leste en artikkel om overgangsøkonomien i Russland for ikke så lenge siden, og slo opp et par ting i denne boken. Burde kanskje rydde snart jeg og, ser jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

oi, det var mange bøker det. har du stort nattbord? hehe :) på mitt nattbord finnes kun en bok, en ganske lettlest serie jeg har begynt på om vampyr/dusørjegeren Anna Strong, skrevet av Jeanne C. Stein. Holder nå på med andre boka, Blodets makt heter den. Trenger noe lettlest på sengen, mens på stuen (eller helst i sofaen) har jeg som regel noe tyngre. Men ikke akkurat nå, har ikke så mye tid til overs til lesing, men litt på sengen før sengetid må liksom til. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For øyelbikket er det "Lenker" og "Fri" av Anne Karin Eldstad som befinner seg på nattbordet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Simen "Boktimmy" IngemundsenLene AndresenSiriTom-Erik FallaKari DuestenHildaTorill Elisabeth RevheimEster SLilleviPirelliMarie ØstvoldGrete AastorpCarine OlsrødCtinaHarald KcerpinSivTone SundlandIdaReadninggirl20StregaChristinaRita KathrineMarit Håverstadtove NessSynnøve H HoelLesevimsaLibraritas vJulie StensethConnieEllen E. MartolWenche Vargasingar hTrygve JakobsenLise MuntheRandimoiraTine SundalOleLabbeline