En uforglemmelig opplevelse. Hvis 2'en kommer, skal jeg løpe som en gal ku med rabies ned til biblioteket eller libris for å kjøpe den med engang!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Helt enig, det var en veldig god roman av bokdebutanten Sulaiman Addonia. Boka handler om krenkende behandling av innvandrere i Saudi-Arabia, samt hykleriet i et samfunn som undertrykker og prøver å kontrolere forhold mellom menn og kvinner. Det var en gripende og uforglemmelig historie.

Denne boka tror jeg mange vil få glede av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sulaiman S.M.Y. Addonia beskriver et segregert samfunn det kan være vanskelig (for ikke å si temmelig umulig) for de fleste av oss å sette oss inn i hvordan det er å leve i.
Når hverdagslivet og absolutt alt er gjennomsyret av et politisk islam, der alle folks bevegelser blir kontrollert og straffet av religionspolitiet, når forlystelsene man har er på Straffetorget, der hoder og hender blir kuttet av, elskere blir pisket, halshogd og steinet til døde, når kvinner er redusert til usynlige skygger som smyger seg rundt i svarte heldekkende kostymer og er totalt fraværende i de single mennenes verden... - Hva gjør mennene da? Jo, de finner seg pene unge gutter å utnytte, de bruker dem som "leketøy" og kjærester inntil de på en eller annen måte skal klare å skaffe seg en kvinne, en av disse mystiske uoppnåelige svarte skyggene som lever i sin egen kvinneverden. De er så langt borte at de nesten like gjerne kunne levd på en annen planet, så uoppnåelige er de.
Men noen av disse kvinnene skriver lapper som de slipper fra seg i nærheten av den gutten eller mannen de har sett seg ut. Da begynner eventyret; den store drømmen for enhver single mann! Men dette skjer ikke uten stor risiko for de impliserte, og alt må skje i hemmelighet og under kompliserte forberedelser og forsiktig planlegging. Redselen for å bli oppdaget er der hele tida, og man vet ikke hvem man kan stole på...

Rart at ikke flere har oppdaget denne debutanten. Det ser ikke ut til at så mange her på bokelskere har (eller har lest) denne boka.
Så vidt jeg kan se har han ikke skrevet flere bøker, ennå. Men jeg kommer nok til å lese den neste, når/hvis den kommer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne skal jeg lese. Høres fantastisk ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, reis med denne forfatteren til Jiddah ved Rødehavet, Brit!
Det er i alle fall en helt annen verden enn hva vi er vant til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, det blir flere og flere forfattere som tør å skrive om forholdene i disse landene. Det er godt, for det er et skritt i riktig retning for et bedre og mer rettferdig liv for kvinner og barn (og dermed også for menn, får vi håpe!).

Jeg har ei bok av Zoë Ferraris: "Rød sand". Har ikke fått lest den ennå. Den står på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott skrevet Norah. Ja, tenk om flere kan tenke seg å lese denne boka, det fortjener den i aller høyeste grad. Jeg kom over den ved en tilfeldighet på biblioteket, og har prøvd å reklamere for boka her men nå det er en stund siden.
Kanskje noen nå vil la seg friste nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! :)

Ja, kanskje det? Jeg håper jo også det, for jeg mener at det boka handler om er så viktig. Fremdeles finnes det slike samfunn flere steder i verden, der menneskene blir holdt nede og blir forfulgt av politiske og religiøse maktmennesker.
Boka handler ikke bare om den gryende (og forbudte) kjærligheten mellom to mennesker, men om menneskerettigheter og om valgfriheten og retten til å bestemme over sitt eget liv.

Forfatteren har levd som flyktning i Sudan, og har bodd og studert i Saudi-Arabia, så han kjenner forholdene der. Riktignok skriver han at historien er oppdiktet og figurene i boka likeså, men det betyr ikke at slike ting ikke skjer fremdeles.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en bok som har festet seg hos meg. Selv om det er en roman er jeg ikke i tvil om at noe tilsvarende skjer i virkeligheten, dessverre. Tenk hvor mange som må stjele seg til litt glede og lykke i det skjulte, med replisalier når de blir avslørt.
En tankevekkende og en god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nå på din anbefaling satt boken opp på ønskelisten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå tror jeg flere kommer til å lese den

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

KjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil Christiansen