Jeg brukte hele fire måneder på denne, i begynnelsen syns jeg boken var langdryg og inneholdt for mange detaljer. Etter hvert gikk det over til at jeg ikke klarte å legge boken fra meg. Det at vi får vite om skjebnene til flere mennesker i en og samme bok, og at vi følger dem over lengre tid, fra barn til voksen, gjorde at denne boken fikk en plass i mitt hjerte. Jeg liker generasjonensvekslingen. Slutten var utrolig trist, det var så vidt jeg måtte felle en tåre der jeg satt i Italia på en solseng mens jeg leste slutten. Må også nevnes at for en franskstudent var det veldig spennende med de historiske detaljene, at boken er lærerik gjør at den får et pluss hos meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg mener at dette er Allendes beste. Jeg slukte boken rått fra første til siste side. Jeg elsker romaner hvor sterke personskildringer er satt inn i spennende historiske rammer, særlig når det gjøres så brilliant som i denne boken. Kan hende blir ikke slaveriet fremstilt så grusomt som det faktisk var, og som kanskje belyses sterkere i andre bøker, som f.eks i "noen kjenner mitt navn". Hvis du ønsker å lese en bok hvor slavehandelen står i fokus med all sin grusomhet og hvor man følger en jente fra tidlig barndom til godt voksen alder, anbefales denne.

Øya under havet har jeg gitt terningkast 6. Den hadde alt det jeg ønsker av en virkelig god roman.

Ser du leser " de beste blant oss". av H.Uri. Gled deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore Halsa