Har omtalt følgende på bloggen min(thauke2read): Ma Jian 'Beijing Coma', Zhang Xianlang: 'Gras Soup' og ' Den halve mannen', + noen allerede nevnt, som 'Omstreifere', du finner de under vignetten 'Kinesiske smakebiter'. Andre bøker jeg ikke ser du har fått tips om, og som heller ikke ligger inne på bloggen min (foreløpig): Qui Xiaolong: 'To Byer' + flere krimbøker, Ha Jin: 'Waiting', 'Oceans of Words', 'The Bridegroom', Yu Hua: 'Brothers' og 'Fortiden og straffene', Su Tong: 'The Boat to Redemption', Dai Sijie: 'Herr Muos omreisende divan', Hong Ying: 'Elvas datter'. akkurat nå leser jeg Chun Sue. 'Beijing Baby' og kommer med blogginnlegg på den i nær framtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kikket litt på bøkene til Qui Xialong nå, og syntes forfatterskapet virket interessant. Lurer på om bøkene om Inspector Chen burde leses i rekkefølge, eller om de stort sett er frittstående?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så vidt jeg har skjønt er de frittstående, de to jeg har lest var iallefall det. De fleste som skriver serier i dag unngår vel at lesere ikke kan hekte seg på nær sagt hvor som helst, men samtidig er det jo ofte en personlig utvikling/historie rundt helten/hovedpersonen som kan tilsi at bøkene leses kronologisk om en først har tenkt å lese alle/mange. Personlig synes jeg nok mange andre nyere kinesiske romaner er mye bedre enn bøkene til Qui Xialong, har f.eks lagt ut omtale av en jeg anbefaler så sent som i dag på bloggen min!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for grundig svar med mange god tips (og innbakt bloggtips)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

bandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg G