Nok en god bok av Roy Jacobsen.
Handlingen i boka er lagt til et øysamfunn i Nord-Norge, der treffer vi Jon og søsteren som bor sammen i barndomshjemmet. Jon har en avvikende adferd, nærmest psykisk syk uten å vil la seg behandle, og alle på øya sier han er gal.

Forfatteren beskriver menneskene og naturen på en billedlig måte og får så godt fram de små nyansene som jeg synest er så viktig i fortellingen.
Historien utvikler seg i dramatisk retning rundt Jon og romanen er bygd opp rundt han.
Flotte beskrivelser om hendelser av livet på øya, og han lar oss grunne på mulige løsninger underveis på hvordan historien vil ende.

Jeg ble veldig begeistret for boka, og jeg har sagt det tidligere, jeg liker Roy Jacobsens måte å fortelle på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt en del krim. Selv om sjangeren etter hvert domineres av orgier i drap og vold, finnes det fremdeles gode kriminalromaner iblant. Men å presentere Det nye vannet som krim, er skivebom fra forlagets side. Det blir som om alle romaner der det forekommer forbrytelser, skulle være krimromaner.
Jeg har nettopp lest Det nye vannet og kan skrive under på Karins omtale. Ikke det aller beste jeg har lest av Roy Jacobsen, men ei medrivende og tankevekkende historie fra hans tidlige forfatterskap; om annerledeshet, samfunnsendringer og mellommenneskelige relasjoner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jepp, en soleklar skivebom! Man må bare himle med øynene....

Velkommen tilbake fra ferie, forresten! Hatt det fint?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig av deg Annelingua, nå ble jeg ganske rørt, takk :)
Jeg synest boka er noe helt annet enn ei krimbok, som du, leser jeg heller lite krim, tror jeg har forlest meg på de en gang for lenge siden da jeg slukte det meste. Har heller ikke lagt inn halvparten av de leste, jeg husker de rett og slett ikke, så du se hvor mye de har betydd for meg :)
Tibake til "Det nye vannet", jeg kjenner igjen opplysningene fra bokdatabasen men den er da så mye mye mer.
Jeg begynte på boka uten å vite noe om den i det hele tatt og jeg fikk meg en positiv overraskelse. Likedan "Hoggerne" og "Frost" som andre har nevnt er bøker med høy kvalitet.
Roy Jacobsen er den av de nålevende norske forfatterne som jeg er mest begeistret for, og det er fordi han har levert flere gode bøker og ikke bare ei super-bok.
Så nå ser jeg fram til å høre din mening om boka når du har lest den, håper ikke jeg har lurt deg, hehe.
Det er ikke en tjukkas av ei bok, men der er mye inni den likevel

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fant "Det nye vannet" i bruktbokhandelen på lørdag, og da nølte jeg ikke med å plukke frem femten kroner for å få den med meg hjem;-P. Begynte å lese boken på bussen i morges - i pocket er dette en perfekt "veskebok". Jeg er veldig glad for at du gjorde meg oppmerksom på boken gjennom denne tråden, Karin - dette virker lovende, og jeg synes definitivt at din beskrivelse passer bedre enn forlagets!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har riktignok bare lest "Seierherrene" og "Vidunderbarn" - ennå - men jeg liker også Roy Jacobsens fortellerstil. Denne tittelen av ham har gått meg hus forbi - nå skal jeg holde øynene åpne for den, takk skal du ha, Karin!

Ja - også var det en fin omtale (les: appetittvekker) - akkurat nok for meg til å få lyst til å lese boken, uten at jeg følte at jeg fikk vite for mye. (For all del, fyldige beskrivelser av innholdet har også stor verdi, men dem foretrekker jeg å spare til etter at jeg har lest boken selv!:) -D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er også veldig begeistret for Roy Jacobsen sitt forfatterskap. Har lest bøkene du nevner, samt boken Frost. Frost var en fantastisk god bok og jeg anbefaler deg den :)
Det nye vannet har gått meg hus forbi også, men den skal nå føres opp på ønskelisten. Karin sitt innlegg overbeviste meg om det :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Frost står på ønskelisten min allerede! Og det er ganske sikkert takket være noen på bokelskere.no, kanskje det er du som har tipset om den før? eller Karin?.... Nå har den i alle fall fått følge på listen av Det nye vannet. Så har jeg en stund hatt Jacobsens Fangeliv liggende i ulest-haugen(e) - god spredning i denne forfatterens tematikk! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk Annelingua, det var hyggelig å høre. Jeg prøver å passe meg for ikke å fortelle for mye. Jeg vil heller at noen skal ønske å lese boka uten å ha sagt for mye.
Jeg vil i samme slengen også anbefale deg og andre "Hoggerne" av samme forfatter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig enig med deg :) Kjøpte den helt tilfeldig på "posesalg" i bruktbutikken - og har lest hvert ledige øyeblikk, etter jeg startet på boka...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra da Olaug at du likte boka. Den boka har jeg anbefalt til flere, og tilbakemeldingene jeg har fått er bare positive.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H Hoel