Vive Le Résistance! Vakre unge kvinner og menn farter rundt på hustak og på Seinen med turistfellene og et detaljert Paris som bakgrunn. Det er er spektakulært, vakkert og veldig, veldig fransk.

Jeg elsker tegneserier med gode og detaljerte bymiljøer, og dette er vel bortimot så bra det kan bli når det gjelder akkurat det. Hver eneste rute er som et maleri du kan henge på veggen, hvert panel en juvel som man bare må måpe av. Hva slikt koster av arbeid og planlegging aner jeg ikke, det må være formidabelt.

Om man skulle sette fingeren på noe, så er det de litt fjollete flirene og ansiktsutrykkene som dukker opp litt for ofte samt den franske «humoren» som jeg aldri blir helt klok på. Historien er engasjerende, og oppleves ikke som heseblesende til tross for en viss ytre dramatikk.

Albumformatet i enkeltbind er vel ganske dødt i Norge i 2011, men samlet i litt større bind (her rundt 100 sider) blir det fortsatt gitt ut et og annet. Her får vi virkelig se hvor perfekt det kan være - og vi som ikke er franskkyndige får muligens et innblikk i hva vi går glipp av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTheaBård Støre