Dette skal bli en av sommerens bestselger sies det. Jeg er fan av Kate Morton, så veien var kort til anskaffelse av Lucinda Rileys bok. 600 sider ble påbegynt en lørdag kveld. Søndag morgen har jeg kommet langt. Mannen min spør hva boka handler om. Jeg begynner å fortelle – og jo mer jeg sier jo mer problemer får jeg. Det høres unektelig ut som en skikkelig dårlig dameroman. Skal Lorden ta over slottet hjemme eller velge kjærligheten til den søte thaipiken han møtte på en sydhavsøy under krigen? Kan en ung kvinne komme over tapet av sin sønn og mann, og velge kjærligheten til en mann som tilfeldigvis viser seg å være en … ja…en engelsk Lord han også. Hva skjer når den forsmådde kone finner de hemmelige kjærlighetsbrevene? Og gartneren som sverger…. nei, jeg skal ikke røpe mere av handlingen. Hjemme hos oss endte hvertfall gjenfortellingen med en latterkule, og etter hvert som jeg leste boka fikk mannen min stadige dramatiske rapporter. Mandag kveld leste jeg siste side og må ærlig innrømme at det var en eventyrlig reise og en skikkelig pageturner, så får man ta handlingen og de tidvis syltynne karakterskildringene som de er.

http://knirk.wordpress.com/2011/06/24/orkideens-hemmelighet-lucinda-riley/

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dette er en bok i skikkelig ukeblad-novelle-stil. Alle klisjeer er med: hjerte, smerte, den høye mørke, den lille vevre osv. Boka utfordrer ikke leseren på noen måte. Historien drives fram av de ulike roman-figurenes fortellinger, lettlest og med et språk som driver deg til å lese videre side for side. Personene er endimensjonale og enkle. Slutten er i tråd med eventyr-tradisjon. Det fungerer for meg. Jeg liker det jeg leser - noe overraskende. Dette er en perfekt bok til late sommerdager på verandaen eller på stranda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg las denne boka på to regnfulle dagar på hytta. Ja, her var sanneleg mykje drammatikk! Til tider "over the top". Ein del av hendingane var ikkje heilt truverdige, og karakterane noko overflatisk framstilte. Men som underhaldande, lettlesen ferielektyre kan ho nok slå an.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kjøpt boka og den ligger på vent.Dette høres jo skikkelg spennende og underholdende ut så jeg gleder meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ja denne boken må jeg kjøpe.. har sett den på hylla i butikken.. frister å lese den må jeg si:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti