Iogmed at jeg kjeder meg litt i dag, og ikke finner formen , eller "riktig! bok etter humør og form, så begynte jeg å rydde i bokhyllene i stua ( på en søndag, ) Og der dukket denne opp. Sterke saker. Men hvor plasserer jeg denne i bokhyllene her inne, på min side.? Er dette en krim , eller en klassiker. Eller historie.?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg har laget meg en egen hylle her inne som heter dokumentar-ish, hvor slike grensetilfeller hører hjemme. "Før jeg brener ned" var et annet typisk eksempel på en bok som passet der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, som den krimelskeren jeg er har jeg vært svært interessert i Jack the Ripper siden barneskolen! Har lest mange bøker, sett flere filmer og vært på Jack the Ripper Walk i London. Spenningen var stor da de hemmeligstemplede papirene fra etterforskningen endelig ble frigitt.. For et antiklimaks! Leste denne boka da den ble utgitt og syntes den var ganske interessant, til tross for at forfatteren kommer med teorier jeg enkelte ganger syntes var temmelig far fetched. Forfatteren selv kaller jo boka en slags dokumentarisk roman, så jeg skjønner problemet ditt. Selv har jeg valgt å sette den sammen med resten av skjønnlitteraturen (krim) siden innholdet, til tross for at forfatteren har gjort grundig research, er og blir antagelser…

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk, endelig en annen som mener det samme som meg om denne boken. Har hatt noen til tider heftige diskusjoner med en venninne som mener den er så velbegrunnet og god, mens jeg synes alt sammen bare er antakelser. Jeg leste boken på min venninnes anbefaling, vi er begge veldig interessert i rettsmedisin, men der hun ble begeistret ble jeg kjempeskuffet. Jeg mener da også at jeg har lest at forfatteren har fått litt kritikk fra forskere som er eksperter på mannen hun utpeker som Jack the Ripper. Det finnes jo kunsthistorikere som forsker på ham og de mener Cornwell har gitt ham et unødvendig dårlig rykte. Jeg kan vel egentlig være enig i det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker ikke så mye av denne lenger jeg. Jeg har jo sett filmene også men det er mange år siden. Ble Jack the Ripper tatt.? Eller er dette en uløst gåte.?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jack the Ripper er fremdeles i aller høyeste grad en uløst gåte, det er nettopp derfor disse mordene fremdeles er interessante, både for menigmann og forfattere, til tross for at det er lenge siden han herjet rundt i slutten av 1880-årene og til tross for at mange verre ting har skjedd siden.. Personlig synes jeg det er veldig interessant å lese om alle teoriene rundt denne sagnomsuste skikkelsen, til og med det engelske kongehuset har jo fått beskyldninger mot seg...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tenk om noen en eller annen gang hadde funnet noen skrevne ord, fra Jack the Ripper, en innrømmelse.! Men Det at han hart fått et unødvendig dårlig rykte som noen nevner , det kan vel ikke gjøre noe, så grusom han var.?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den Cornwell beskylder for å være Jack the Ripper i denne boken er en middels kjent kunstner, mange av de som forsker på ham og hans kunst mener Cornwell har gitt ham et ufortjent dårlig rykte, det var det jeg mente. Det er ingen som vet hvem Jack the Ripper faktisk var, og Cornwell kan ikke by på noe annet enn vage antagelser, derfor reagerer nok de som kan mer om vedkommende som anklages i boken, enn det Cornwell kan.

Jack the Ripper, uansett hvem han var, har fortjent sitt dårlige rykte. Det han gjorde var grusomt, og det er ikke mange forbrytere i historien som kommer opp mot ham hva gjelder nettopp grusomhet. Saken er at ingen faktisk vet hvem Jack the Ripper var, og så lange Cornwell ikke har mer inn gjetninger å komme med, er det kanskje ikke bare OK å påstå at en person er Jack the Ripper. Bare tenk på hvordan det må være for eventuell nålevende slektninger for eksempel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg har begynt på boken igjen nå , og ser hva du tenker Solveig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Politiet i datidens London fikk mange brev fra Jack the Ripper, dette var med på å gjøre ham berømt. Brevene er analysert mange ganger, og alt fra språk til krimtekniske aspekter har blitt satt under lupen. På denne nettsiden kan du finne mye informasjon, blant annet fotokopier av brevene.

Tror Solveig siktet til at den som ble beskylt for å være Jack the Ripper i denne boka, kanskje har fått et unødvendig dårlig rykte...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja jeg ser en del av det du og andre her skriver, nå som jeg har oppdatert meg litt og er i gang med boken igjen. Du har jo gjort grundig arbeid AnjaE, detektivarbeid. Mon tro om du er den i huset hos dere som løser krimsaker på film/ detektimen , før filmen er ferdig og leeenge før de andre i stua skjønner opplegget. Jeg har fått munnkurv hjemme, om vi ser en krim.! De andre irriterer seg over at jeg bare må si hvem morderen er. Men så spennende, jeg klarer ikke la være. Også så spennende det måtte være på Jack the Ripper walk i London.Takk for flott og spennende informasjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandLars Mæhlum