Jeg gleder meg veldig til å lese denne boka, den ble oversatt til morsmålet mitt, men jeg skal lese den på norsk!! Skal begynne nu!:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Kunne vært fint å vite hva som er morsmålet ditt, og om det er lenge siden "Sult" ble oversatt til det språket ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsmålet mitt er arabisk:-) boka ble oversatt til arabisk for ikke så lenge siden og det sies at mange av de opprørerne i det arabiske verden ble inspirert av denne boka, derfor ble jeg veldig nysgjerrig og ville lese den. Ble anbefalt denne også av en norsklærer som jobber med meg på samme skole hvor jeg jobber. Gleder meg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Duverden! Interessant!

Hamsun er min yndlings-forfatter og jeg har masse bøker av og om ham.

Det er alltid moro med nye lesere (har du forresten lest noe av ham tidligere?) til Hamsuns bøker, og dette var jo virkelig en spesiell og spennende "vinkling".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner godt at du blir glad av denne nyheten. Har dessverre ikke lest noe av ham tidligere "rødmer". Høres ut som veldig stor norsk forfatter, som jeg burde lese bøker av. Jeg begynner i hvert fall denne uken å bli kjent med ham:-) gleder meg. Skal begynne med "sult" siden den ble oversatt til morsmålet mitt:-)Hvilke andre bøker anbeflaer du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Markens grøde" (1917) som Hamsun fikk Nobelprisen for i 1920, er vel den mest kjente romanen, men kanskje litt omfattende sånn i begynnelsen.

En liten, humoristisk roman er "Svermere" (1904) og kjærlighetsfortellingen "Victoria" (1898) er også kort, lyrisk og ganske lettlest.

To andre romaner med mye humor og vidd er "Benoni" og "Rosa" (begge 1908, egentlig en dobbelt-roman).

Min favoritt-roman er "Mysterier" (1892), men den er litt merkelig og temmelig psykologisk, så det er kanskje lurt å vente litt med den.

Og så er det noen som kaller "Pan" (1894) for mesterens mesterverk. Er ikke helt enig i det, men det er i alle fall en utrolig vakker og naturlyrisk fortelling med en spennende både ytre og indre handling. Nærmest et langt prosadikt.

Håper det var litt hjelp i dette :)

Lykke til!

Link til Hamsun-forum her på Bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen hjertelig takk:-) Dette var til stor hjelp. fikk masse veiledning som jeg sikkert har nytte av:-) Jeg tror jeg skal følge rådene dine siden du leste mange bøker for ham. Veldig spennende:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaase