Denne ble med meg hjem fra Tanum fordi den var på salg og fordi jeg har hatt lyst til å finne en novellesamling. To halvgode grunner. Det var derfor litt ekstra tilfredsstillende å komme hjem og oppdage at jeg hadde en slags tilknytning til boka.

Offa startet litt tafatt, men tok seg fort opp. Boka består av artige, søte, tankevekkende og veldig personlige noveller om livet på (og etter) den lille øya Giske utenfor Ålesund, og er nok aller mest interessant hvis man har en forbindelse med øya. Jeg var der for et par år siden, og la merke til hvor stolte giskeværingene(?) var av den flotte brua de hadde fått over til fastlandet - den er ofte nevnt i boka også, og det er blant de mange tingene fikk meg til å glise mens jeg leste. Anbefaler å lese boka og ta en tur til Giske - gjerne i motsatt rekkefølge - da Giske kanskje er det vakreste stedet jeg har vært. Og ja, boka er absolutt verdt å lese.

Lurer på om alle de snodige karakterene i boka eksisterer/har eksistert der ute i havgapet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundStig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleser