Borgerkrig i Kina i mellomkrigstiden er rammen om denne historien hvor vi følger en gjeng unge kommunister i kamper mot både det sittende styret, og Chang Kai Checks Kuomindang, som i utgangspunktet er deres allierte, men som snur fort når de begynner å få makt. Dette er likevel bare rammen om historien, for dette er ingen historisk roman, men en roman om mennesker. Vi dras inn i forviklede kjærlighetsforhold med sjalusi og kompliserte følelser. Vi møter personer som er oppslukte av sin kamp, og ikke ser annet, og vi får høre filosofiske betraktninger, bl.a. om hva som er menneskets lodd.

Ingen påskekrim akkurat, men dersom du ikke er redd for å begi deg på en vandring inn i menneskesjelens irrganger, kan den nok anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus