[ Slettet av bruker ]

Viser 19 svar.

Skulle gjerne lest videre i denne boka, men ettersom jeg lånte den fra skolen og de kvittet seg med den, kom jeg bare halvveis. Har liksom ikke helt klart å prioritert å besøke biblioteket for å låne den og lese ferdig... Kanskje en gang i løpet av sommeren. Likte at den var skrevet på nynorsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er et godt minne fra da jeg var yngre! Elsker simpelthen bøkene av Kaaberbøl. Må innrømme at jeg tar dem opp både titt og ofte for å børste litt støv av dem og lese dem. Det er noe med skrivemåten til Kaaberbøl som drar deg inn i hennes verden med en eneste gang! Mine favorittbøker på nynorsk! Og ganske høyt på lista utenom også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende å lese noe nynorsk for en gangs skyld. Likte veldig godt denne boken da jeg leste den for en del år tilbake, midt i min værst Harry Potter-periode. Kom meg aldri på det tidspunktet videre til de neste tre bøkene, men leste toeren i fjor vår en gang. Må si jeg bli litt skuffet da. Synes språket var for enkelt og lite detaljert, men dette kan jo ha noe med at jeg egentlig hadde lyst til å lese en helt annen bok i en enormt komplisert og sammensatt fantasy-serie som jeg nettopp hadde begynt på. Men jeg ambefaler alle som har barn som viser en liten interesse for fantasy, om å lese disse bøkene for dem. Ikke bare er de spennende og passer bra for høytlesning, men deer også på nynorsk, noe som ikke er så veldig ofte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker godt når jeg fikk den første boken i julegave da jeg var 10 år. Det er takket være "skammarens dotter" at jeg begynte å like å lese bøker, rett og slett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Skammarens Dotter" er en utrolig spennende og god bok på nynorsk, som jeg tror mange bokmålsungdom både vil like og ha godt av å lese. Selv hadde jeg aldri hørt om denne "Skammarserien" før jeg begynte på lærerstudiet, men etter å ha lest et lite utdrag i den første boken, ble jeg bitt av basillen og bestilte med hele serien på 4 bøker. Er nå på bok 2 og storkoser meg med den!

Selvom dette er en bok beregnet på ungdom, tror jeg nok mange "voksne" også vil like å lese denne boken, litt à là Harry Potter. Noen som er enig?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig her ^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Selv har jeg aldri hatt problemer med nynorsk. Denne er å anbefale til bokmålsungdom som skal lese en nynorskbok ^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte også godt denne serien. Leste den som voksen etter at noen anbefalte den som en god nynorsk ungdomsserie. Tror det er de første bøkene jeg har lest frivillig på nynorsk. Det at den var oversatt til nynorsk gjorde at det ble en helt spesiell stemning, mer mystisk på et vis.

Kjøpte den Skammmarens dotter til min datter, men det falt ikke i smak. Hun er i en alder (15)hvor nynorsk er litt ukult.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har også venner som ikke liker nynorsk, og forsøkte å oversette deler av boken. Men det funker ikke. Nynorsk har et språkeligsett som ikke funker på bokmål.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det nynorske er med på gjøre boken litt annerledes enn all annen fantasy, i tillegg til at det passer litt inn i tiden som historien skal foregå i; de gamle tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syntes den hadde en god ide i bunnen; dette med at heltinnens magi består i å få folk til å føle skam er en ny vri, og det er ofte det man ser etter i fantasy. Ellers var den nokså enkel, og veldig tydelig skrevet for unge lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje skrevet på en enkel måte ja, slik at den skal fenge ungdom, men til og med jeg ble fasinert etter å ha lest første boken.

Om man går litt dypere i historien ser man at den tar opp mange kjente problemstillinger for dagens barn og unge, identitetssøken, overgangen fra barn til ung, søken etter trygghet.

Jeg synes det er en god serie, og noen ganger trenger vi det litt "enkelt" ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke egentlig så uenig i det, boken har mange kvaliteter, og jeg ville glatt ha anbefalt den til ungdom mellom 10 og 14, ca. Den greier ikke helt "like bra for voksne"-testen for meg. Jeg har ikke lest resten av serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes boken ble veldig unaturlig, hovedpersonen manglet mennesklige trekk. Skuffende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel, jeg tror det er et poeng at den er skrevet for unge lesere. Jeg leste denne serien når jeg var tolv, og jeg elsket dem. Likte spesielt godt at de var på nynorsk, fikk jeg meg til å se helt annerledes på nynorskfaget.

Jeg tror denne serien var en av de beste leseropplevelsene jeg har hatt. Litt synd, nå vil det aldri bli det samme igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsker Skammar-serien! Og jeg elsker at de er på nynorsk:) Leste den første boken rett etter den kom ut, når jeg var rundt 14, og husker jeg ventet og ventet på de nye bøkene. Har lest serien sikkert 5 ganger, og jeg blir aldri lei:) Leser de fortsatt, og nå er jeg 21, hehe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, skjønner deg så godt! Jeg leser Harry Potter fremdeles, selv om jeg har lest den mange ganger. Vekker så mange minner og følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KsomniferumChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokatta