John Ajvide Lindqvist har en egen evne til å skape ubehagelige stunder, ut av ting som i utgangspunktet virker trivelig og alminnelig. Om ikke dette var nok klarer han å skrive om det umulige og grøssne slik at det virker både ekte og naturlig (!). Jeg tenker aldri "Dette er jo umulig", når jeg leser bøkene hans, selv om det fins en hel del umulige ting i dem.

Lindqvist er en drivende dyktig forteller, og han skildrer mennesker og miljøer på en dyp og innlevende måte. Det er en av styrkene hans, da bøkene først og fremst handler om mennesker. Deres hverdag; situasjonene de kommer opp i og deres problemer. Mysteriene, eller det skumle, fungerer mer som bassgangen i storiene. De er der, og du kjenner dem alltid lure i bakgrunnen, men det tar aldri overhånd.

"Människohamn" (da jeg leste den på svensk) står sterkt hos meg på grunn av interessante karakterer. Miljøer. Og, ikke minst, originale mysterier og bruk av mystikk. Det er en episk saga fra den svenske skjærgården som gjorde meg om til en notorisk pageturner mens jeg leste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du har skrevet en virkelig god anmeldelse. Jeg har skrinlagt Menneskehavn, fordi jeg ikke har den helt store sansen for det overnaturlige.

Men sånn som du legger det frem, vil jeg kanskje revurdere oppfatningen min. Veldig bra. Jeg setter sånn pris på at noen tar seg tid til å skrive en anmeldelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror dette er min favoritt av Lindqvist. Godt sagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine Sevilhaug