Jeg lar meg rive med av bøkene, og synes historien er god, men innimellom ødelegger det litt at Auel har så nøye skildringer av absolutt alt, også det som ikke er med på å drive historien videre. Det er jo spennende å lære om hvordan livet var for 15.000 år siden, men kjenner det kan ødelegge litt når jeg verker etter å vite hvordan det går videre med Ayla og Jondalar...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg må si meg enig med deg når det gjelder denne boka, for det ble veldig mye skildringer og jeg datt flere ganger ut.. Jeg innrømmer at når jeg kom til skildringer så hoppet jeg gjerne over noen avsnitt fordi jeg syns det ble for kjedelig å lese i tillegg til at jeg ville vite hvordan det gikk med Ayla og Jondalar.. Håper neste bok er litt bedre ;) Men for all del, liker virkelig disse bøkene, og gleder meg til å fortsette :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det er fantastiske bøker så langt, og elsker at de er litt lange så man kan fordype seg over litt lenger tid, men samtidig må man være en desto bedre forfatter for å få leseren gjennom boka uten at fortryllelsen av en god historie går tapt. I en serie kan man, og må man, ofte gjenta seg på visse måter angående visse ting, og alle, spesielt forfattere, har sin særegne skrivemåte, og på nær 800 sider må man finne mange flere måter å variere setningsstrukturen og formidlingen på, spesielt hvis samme tema gjentar seg. I en og samme bok kommer noen sånne ting så tett at man kan bli til å irritere seg over det.

Jeg er også ekstremt glad i detaljer (ja, lister også), men iblant virker det repetativt og man føler nesten for å skumme ned et avsnitt eller to for å komme videre, men det er aldri helt likt noen ting selvsagt, og da kan man gå glipp av noe lite som betyr mye for historien senere. Men alt i alt, en ekstremt god forfatter, så lenge hun klarer å prioritere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner at forfattere kort må repetere viktige ting fra tidligere bøker for å friske opp leserens hukommelse, men det er ikke det som irriterer meg. Det jeg finner litt meningsløst er når hun bruker mellom 1/2 - 2 sider på naturskildring som ikke på noen måte er viktig for historien, men som hun tar med som "verdt å vite" om steinalderen siden hun har så store kunnskaper om den tiden. I begynnelsen syns jeg bare det var interessant, men nå syns jeg det begynner å bli litt i meste laget.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er enig i at noe av det kunne vært bedre viklet inn i historien ja. Et par ganger der lurte jeg på om jeg hadde plukket opp geografiboka mi :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Knegg... Og når vi først kommer igang, er det ca 200sider komunikasjonssvikt før vi kommer noe lenger :) Hold ut, Beate :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

200 sider? Jeg vil heller si 400! Jeg trodde aldri de skulle finne ut av det, og det var like frustrerende hver gang jeg trodde de var like ved -.- Nå har jeg heldigvis kommet meg over i neste bok, og Jondalar har endelig sluttet å oppføre seg som en flau og sjalu tulling og funnet ut av følelsene sine :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie Uvaag