Dette er en fantastisk bok som alle kan lære noe av, den er inspirerende og ærlig. Til og med kjæresten min som ikke er spesielt interessert i bøker leste denne og syntes den var bra. En perfekt bok om man vil få kjæresten til å lese. Den inneholder noe fotballstoff, men er så mye mer enn det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

En varm bok som absolutt setter spor. Optimismen til Dagfinn er nesten utrolig, og jeg er full av beundring. De fleste av oss funksjonsfriske har noen små skavanker vi sliter med, men de blir faktisk ubetydelige når man får et slikt perspektiv, spesielt etter å ha lest gjennom Dagfinns 10 mestringspunkter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte denne som lydbok. Men ikke noen helt tradisjonell lydbok. I tillegg til Dennis Storhøy som hovedoppleser (bra stemme), leser både Knut Torbjørn Eggen og Mona Enerly sine egne bidrag, samt at Dagfinn Enerly selv bidrar en del.

Dette er ikke noe man leser/hører bare for fornøyelsens skyld. Jeg er selv gammel idrettsutøver som tidvis er ganske misfornøyd med at kroppen nå setter en del grenser for mulig utfoldelse. Denne survingen blir satt kraftig i perspektiv når man tar inn over seg hva Enerly har opplevd: forballspiller på toppnivå det ene øyeblikket – lam for livet det neste.

Men underveis slår det meg også hva som kan være en faktor som gjør at mange på Bokelskere sier de sliter med å opprettholde konsentrasjonen når de høre på lydbok, nemlig hastigheten. Opplesning går mye saktere enn man leser selv. Jeg synes også det var litt mye gjentakelser av hendelser og poenger.

Det er ikke helt innlysende, men dette er faktisk i stor grad en feelgood-(lyd)bok. Dagfinn Enerlys skade er naturligvis en tragisk hendelse, men på samme måte som at historien om Norge etter 22/7 har handlet om våre positive verdier, handler denne boken om samhold, støtte, framgang og små seire i tiden etter skaden. Særlig gir Dagfinn E’s beskrivelse av sin kone Mona, samt hennes eget bidrag en god følelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes du beskriver følelsen og budskapet i denne boka veldig bra. Det setter ting i perspektiv for de som er friske og gir nytt håp til de som selv har utfordringer. Hvordan du takler motgang viser mer om deg som menneske enn noe annet. Det kan forsterke dine værste eller beste sider.

Når det gjelder dine betraktninger av hastigheten på lydbok tror jeg du har helt rett. Jeg er en av de som fort detter ut, og det er mye mulig det har noe å gjøre med at hastigheten er lav.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Sterk historie om en fantastisk mann med et ekstremt pågangsmot. De dagligdagse "problemene" virker plutselig mye mindre, og en får virkelig en tankevekker på hvor fort livet kan snu. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan Finnson