De historier som presenteres her strekker fra etter første til etter siste Dresdenroman.
Og når de spenner over en så lang periode, blir kvaliteten noe varierende. I tillegg mener jeg at noen av dem rett og slett ikke burde vært med i en slik samling.

Men det er noen små perler her.
Ikke så fryktelig mange kanskje, men noen er bra.

Siden jeg ikke har lest alle Dresden-romaner (og i allle fall ikke i rett rekkefølge) kan det være en smule forvirrende å lese om personer som dukker opp og forsvinner.
Det absolutte høydepunkt er den siste historie, som foregår etter den dramatiske avslutningen i den siste roman.
Harry er virkelig i trøbbel!

Dette var grei T-bane lesning, men ikke noe mer.
Noe for fans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dette var mitt første møte med Harry Dresden, så jeg kan ikke sies å være blant de svorne fans som kanskje er målgruppen. Det jeg sitter igjen med, er egentlig to ting:

  1. Harry Dresden glir rett inn i sjangeren hardkokt detektiv-fortelling, om enn med en liten twist.

  2. Lett irritasjon over de gjentakende beskrivelsene av herr Dresdens (og andre sentrale personers) fysiske attributter. Jeg skjønte i den første fortellingen at han var skikkelig lang. Det er veldig tydelig at historiene ikke er ment å være innenfor de samme to permene.

Helt grei t-banelesning, enig med deg. Kanskje jeg burde prøve en av romanene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, prøv romanene, de blir ikke like repetetive ift. beskrivelse av hr Dresden. Forøvrig har du helt rett i at dette er hardkokt detektiv-fortelling med en aldri så liten eller stor vri :)

Du må ikke begynne med begynnelsen, men fom. White Night eller så begynner bøkene å danne en sammenhengende rød tråd som fører frem til Changes. Begynner du derimot med Storm Front vær klar over at dette var Butchers første publiserte bok, så den er ikke like bra hele tiden. Men de beste bitene av karakteren og universet hans er på plass fra første stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Thomas Heie H.Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne Augusta