Denne stod lenge på vent, hadde av ein eller annan grunn ikkje lyst å lese den. Difor var gleda stor når eg endeleg kom i gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Ligger på vent min også..andre var foran i vente-liste-køen, og dessverre har døgnet bare 24-timer..... RandiA

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svarer meg selv jeg: Den er lest for lengst, og den var interessant...fikk frisket opp mine kunnskaper om Persia/Iran og forholdet til USA/Vesten, den ga et godt innblikk i kultur og tenkemåte, nyttig lærdom å ta med seg. Lettskrevet og godt strukturert, men kanskje ikke av de helt store med blikk på litterære kvaliteter...som tema fant jeg den vedig nyttig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg, interessant og lesverdig som en populær innføring i nyere iransk historie, men jeg synes ikke det litterært er det store. Handling og personer blir ganske skjematiske og overflatiske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner følelsen - både før, undeveis og etter. Kanskje handler det om at dette er en type historier som krever en åpenhet og imøtekommenhet som vi ikke nødvendigvis har hver dag i hverdagen? Noe er det i hvert fall som på merkelig vis plutselig forløser seg etter uker og måneder i nesten umerkelig, men likevel effektivt strittende uuttalt motstand. Og effekten blir som en flodbølge... Fantastisk flott og lærerik roman! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huset ved moskeen blir politisk, det blir et standpunkt å lese den. I Sveits har de satt en stopper for moskeer. Hvilken vei går vi? Ja, det er nå våre slitasjer, men den er ikke mindre i den verden vi bør betrakte nært: Hvordan går det i muslimenes verden? De har noen utviklingsposter å merke av. Ja, og det viktigste hvordan ser de på kvinnen? Skal deres hjelpesløse patriarkisme få fortsette? Derfor bør vi ta imot litteraturen deres velkommen. Men med en slags tålmodighet, samtidig med all mulig åpenhet - ja, for det kan tenkes at vi med vår kamp mot kristendommen gikk litt for hardt ut - og havnet i en slags intethet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når sant skal sies har de ikke satt en stopper for moskeene, men minaretene. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for korreksjon; for opplysningens skyld er minareten det spisse tårnet i moskeen - tegnet som sier Her er vi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Ikke at vi skal gå inn i en diskusjon om dette, men en god linje å trekke er å se for seg kirker uten tårn. "Nei, det kan jeg ikke se for meg" blir vel manges svar..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil