Godt skrevet. Svært godt. Men jeg må likevel spørre - hva er det med all denne far-sønn-litteraturen fra nyere norske mannlige forfattere? Peker det på et generasjonstraume? Dette burde være stoff for en hovedoppgave, eller kanskje en doktorgrad?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Enig! Om både boka og kommentaren forøvrig. Men det er ikke bare de yngre mannlige forfatterne som behandler far-sønn-problematikken heller (sjøl om de kanskje gjør det i enda høyere grad), det er også gamle travere som f.eks. Per Petterson, Thorvald Steen og Dag Solstad. Marta Norheim skriver litt om kvinner og menn i litteraturen i sin "Røff guide til samtidslitteraturen", kan anbefales, hvis du er interessert:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har jo den boka i hylla, men har kanskje ikke lest akkurat det kapitlet. Skal sjekke det ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienMads Leonard HolvikFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina Solås