Dette er en vakker liten fortelling, ingen stor litteratur, men likevel har den nok gledet mange lesere, inklusive meg selv. Den kan kanskje minne litt om Alkymisten, ja jeg vil tro at de som likte Coelhos bestselger, også vil like Silke. Språket er ikke stort, det er lavmælt og enkelt, av og til for enkelt etter min mening, helt uten motstand, nesten som en ukebladnovelle, men av og til glimter Baricco til og finner gode metaforer og litterære vendinger. Absolutt en fortelling som vil kunne glede bokelskere her inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Nå er det evigheter siden sist jeg leste en ukebladnovelle, men enkelheten i språk og fortellemåte ga meg ingen slike assosiasjoner. Folkediktning, derimot, tror jeg forfatteren må ha hatt i bakhodet. Gjentakelsene av reiseruta, for eksempel, (med ørsmå endringer fra gang til gang!) førte iallfall meg tilbake til eventyrenes univers.

Som sengelektyre var denne boka et funn. En historie med nerve, men likevel så stillferdig at den ikke går ut over nattesøvnen.

(Noen likhet med Alkymisten la jeg forresten ikke merke til).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og i lydbokversjonen les Erik Hivju sakte og poengtert; han understrekar oppatttakingane og gjer teksta til ei stor oppleving for lyttaren. Dette er ei av dei gode historiene, formidla av ein som kan lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Einig i det du skriv, ei nydeleg, lita bok. Eg tykkjer språket er godt og poetisk. Las boka for ei tid tilbake, og har lytta til lydboka nå. Ei bok som kan lesast fleire gonger, - av meg iallefall. Ein lærer litt om silkeproduksjon, og ein får høyre om å reise frå Frankrike til Japan i det 19. århundre. Gjennom Europa, Russland, Sibir og Kina. Det er òg ei kjærleikshistorie. Boka er lita, med korte kapittel, men forfattaren får sagt mykje med få ord. Her kan ein vel seie "Less is more".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg her, "vakker liten fortelling, ingen stor litteratur", hadde ingen jublende entusiasme etter at jeg hadde lyttet den; men nå er jeg ingen Coelhos fan heller. Jeg har satt stikkord i notatene "Fin poetisk kjærlighets-historie", så jeg regner med det er det lyrisk, estetiske som beveget meg til å gi den en 4-er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer Lund