Jeg har bare lest omtrent hundre sider av denne boka og syns den er utrolig "tung" å lese. Forfatteren bruker veldig mye tid på å beskrive ulike personer, så mye tid at jeg blir litt usikker på hvem som egentlig er hovedpersonen. Etter hundre sider er historien ennå ikke skikkelig igang, og jeg begynner å bli lei av beskrivelser og unødvendige ord.

Det kan henne at jeg ikke er vant til å lese denne typen bøker, så jeg er veldig nysgjerrig på om det er andre som er enige med meg, eller andre som har lest boka og syns den er bra! (Det skal mye til for at jeg legger ned en bok, men har litt lyst på en liten forsikkring om at den blir bedre;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg har brukt god tid på Barnas bok og det er nesten litt vemodig at den nå er ferdiglest. Jeg får ikke vite hvordan det går videre med alle Byatts personer med de flotte navnene. Jeg likte detaljnivået i romanen og innblikket i keramikernes, forfatterenes, suffragettenes, studentenes, museets og teaterets England i tiden før første verdenskrig. Her er både familiedrama, klassesamfunn og frie sjeler. Hovedpersonen Olive skriver eventyr Byatt deler med oss og historien kretser rundt de syv barna i hennes husholdning og deres bekjente og familie. Som noen skriver under i tråden må også jeg trekke litt for slutten som ble vel knapp og oppramsende. Men bortsett fra dette minuset tror jeg romanen vil sitte lenge fordi den er skrevet slik at jeg så for meg de store skogene, vakre hagene, nytenkende miljøene, kunstnerkrukker, museumsgjenstander og marionetter. En sterk femmer herifra!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Er så enig. Dette er som om jeg skulle beskrevet boka selv! Gledet meg veldig til å lese den i forkant, men slet men å komme skikkelig inn i den. Som deg,opplevde jeg det ble for deltajert om hver enkelt av hele det store persongalleriet i boka, noe jeg opplevde gikk på bekostning av nærhet til hovedpersonen. Leste boka ferdig, men er ikke blant de jeg anbefaler videre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har denne liggende, og du skal få høre når jeg kommer i gang. Synes temaet er interessant,.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Byatt er en meget anerkjent engelsk forfatter med en rekke internasjonale toppromaner bak seg. Hun vant også den høythengende Bookerprisen i 1990 med romanen "Besettelse". Hennes siste bok er intelligent skrevet og hennes bruk av det engelske språket er forbilledlig. Boka er full av detaljer og det blir mange personer å holde styr på. Det legges opp til mye dramatikk i en historie som også gir oss en del påminnelser om viktige historiske begivenheter fra siste halvdel av 1800 tallet fram til og med andre verdenskrig. Byatt lar også en av bokas hovedpersoner skrive og fremføre rene eventyr som flettes inn i resten av handlingen. Jeg er litt usikker på hva jeg skal mene om denne boka, men faller vel ned på at jeg ikke helt klarer å la meg underholde 100% her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg avbrøt "The children's book" av Byatt. Jeg avbrøt når jeg hadde femti sider igjen. Dette er en svært kjedelig bok, for detaljerte beskrivelser av personer og klær, til og med dukketeater blir nøye beskrevet. Handlingen er vanskelig å få tak i, hvem handler denne boken egentlig om og om hva? Hva ønsker egentlig forfatteren å formidle? Styr unna denne, anbefales ikke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, etter å ha strevd i to måneder med de første ca hundre sidene, er det akkurat dette du beskriver jeg sitter igjen med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg hatt ferie og lest "Barnas bok" ferdig. Jeg ble fascinert, likte personene, syntes jeg fikk med meg masse spennende historie samtidig. MEN - om begynnelsen var treg, var slutten for kort. Plutselig ble det bare oppramsing, skjønte ikkeno jeg... Jaja, jeg likte boka veldig godt uansett og fikk lyst til å lese mnere Byatt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg har lest - og elsker A.S. Byatts tidligere bøker , var jeg forberedt på hennes utrolig estetiske,detaljerte og kunnskapsrike måte å skrive på.Og har stor sans for denne forfatteren.Men: Man må ha god tid, og riktig lene seg tilbake og liksom "gå inn i" den verden hun beskriver. Jeg har noen sider igjen, og "gruer" nesten for å bli helt ferdig med boken.... Har lyst til å fortsette å være i den ....

Syns den gir et viktig innblikk i kultur,kunst- og politiske bevegelser i England på slutten av 1800/begynnelsen av 1900-tallet.

For en keramiker må det være vidundelig å lese beskrivelsene av kunstneren Fludds og fattiggutten Phillips nyskapende arbeider!

Og beskrivelsene av avansert dukketeater som kunst på høyt nivå er imponerende!

Forøvrig er vel gjennomgangstemaet og tråden dilemmaet ved å være både foreldre og kunstner/forfatter. Spesielt levendegjort i romanens hovedperson Olive Wellwood.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker boka, men tung er den, veldig mange personer å forholde seg til. Min konklusjon var at dette blir en sommerferiebok! Omslaget er forøvrig lekkert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant? Omslaget er spesielt lekkert, og kler bokens innhold perfekt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RuneMarteLars MæhlumCathrine PedersenRandiNorahSigrid NygaardEllen E. MartolLilleviSivHilde VrangsagenTone SundlandHanne Kvernmo RyeTove Obrestad WøienAlice NordliBård StøreEivind  VaksvikHarald KCamillaElin FjellheimGro-Anita RoensomniferumMathiasRolf IngemundsenMarianne MHanne MidtsundmgeAnne Berit GrønbechbrekIdaAkima MontgomerySollittymseDaffy EnglundBerit RFride LindsethAnniken RøilAnn ChristinNinaKarin Berg