Maisalget får ikke så stor oppmerksomhet - men er etter min mening en større happening enn Mammut. 1. mai settes fjorårets titler ned i pris mer enn 12,5 % for første gang.

I nettbutikkene er dette en større "happening" enn i butikkene. På libris.no har vi bøker til inntil 60 % rabatt - alle de andre har svært attraktive tilbud de også. Hva har dere latt dere friste til å handle?

Selv har jeg nettopp lest "Mot nordavinden" av Daniel Glattauer - oppslukende kjærlighetsroman som starter med en feilsendt e-post. Jeg har også liggende "Å bake kaker i Kigali" - gleder meg til den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 36 svar.

I dag handlet jeg på Tanum sin nettbokhandel. Har handlet det usynlige fjellet og utrenskning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var ikke klar over at bokbransjen hadde noe som het "mai-salg". Det må vel være litt flaut når man er en bokelsker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det har blitt mye marked i bokbransjen nå. Og bokhandlene promoterer det som selger mest. Jeg har blitt mye mer bevisst på at det samtidig betyr at mye forsvinner ut av mitt og andres synsfelt.

Samtidig kommer nå masse kvalitetslitteratur på pocket og har man lesebrett kan man lese nesten alle klassikere gratis via Gutenberg project og for norske titler: bokselskap, Hamsun-side (lagd til jubileum tror jeg) og Ibsen net. Særlig sistnevnte er fantastisk med alle titler.

I det seinere har jeg også oppdaget hvor mange skikkelig gode bøker, fra tidligere bokklubbtider, da folk tydeligvis godtok det litt langsommere, som finnes hos eldre familiemedlemmer. Og når jeg ikke finner de der, er tilbudet i butikker som Fretex, bokloftet og ikke minst antikvariat.net veldig godt.

Jeg går på salg, men vil slå et slag for å favne litt breiere. Det finnes mer enn Frantzen (må være oppskrytt), Heivoll og Knausgård der ute. Når det gjelder de to sistnevnte gikk media så i flokk med kremmerne at jeg følte hele handlingen var gjengitt (og sitert) før jeg rakk å få lest de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har handler tre bøker i bokklubben. Det var Little Bee, fedrenes løgner og tapte døtre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utvalget under maisalget er noe tynt, men prisene til gjengjeld veldig bra! Har kjøpt flere bøker til svært god pris. Halv pris av halv pris på de fleste gjør susen det! Visning og Bernhard Hvals forsnakkelser av Lars S Christensen, den bleke forbryter av Phillip Kerr,Blodleie av Johan Theorin, Hjerterdame av Chelsea Cain og Pixley Mapongo av Tore Renberg. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bokkilden har en dåre fri til 185,- hvis det skulle friste, den frister meg faktisk....lurer på å bestille den selv....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fryktelig lyst på den jeg også, men jeg har allerede brukt altfor mye penger både på dette salget og andre salg. Synes det er noe slags salg hele tiden.

Den står på ønskelista mi, og jeg kommer til å lese den, men ikke akkurat nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp, har akkuratt samme problem, har kjøpt alt for mange bøker allerede, men det rykker i fingrene etter å trykke kjøp når det er så bra tilbud:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis vi venter litt til, så får vi den enda litt billigere, tenker jeg. 185,- er ikke billig nok i mitt hode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fornuftig sagt, jeg hører på deg jeg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greier å være litt fornuftig innimellom. Det er bedre enn aldri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke kjøpt noe verken på Mammut- eller mai-salg, men hos Fretex er det salg hver dag :-))

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg begynner å lure på om jeg er alvorlig syk for tiden, jeg har nemlig ikke latt meg friste. Normalt når det er salg hamstrer jeg jeg alt hva jeg er god for, men ikke denne gangen. Det kan kanskje komme av at de bøkene på salget som er mest interessante har jeg allerede i andre utgaver, samt en jevn strøm av bøker som kommer fra andre kanter, men jeg burde kanskje være litt bekymret likevel...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingenting å bekymre seg for..det går nok over, he-he!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da var jeg kurert, ser du. Skulle bare kopiere noen papirer på biblioteket og så solgte de visste ut en del bøker. Jeg presset 20 bøker ned i en pose og måtte ringe forsterkninger for å bli kjørt hjem. Sånn kan det gå...:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er kjekt med de sykdommene som er fort gjort å kurere. Skulle vært flere av de :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, denne sykdommen var det lett å komme over... De eneste andre sykdommene jeg har lidd av er influensa og omgangssyke, og om de hadde vært like enkle så hadde jo verden vært veldig grei:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ikke sant. Men fra spøk til revolver. Jeg opplever at jeg mister litt av gleden ved bøkene, når jeg overdriver så vanvittig som jeg har gjort de siste månedene.

Jeg var to turer på biblioteket. Skulle virkelig ønske jeg kunne satt på bremsen. Med mitt lesetempo, så har jeg bøker i minst 4 år fremover. Helt sykt, og nesten bare bøker jeg har kjempelyst til å lese.

Bitt av basillen, er bare fornavnet. Noen som har en kur?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil ikke kureres, jeg har råd til å handle brukt og på salg, og at bøkene er i ferd med å ta over leiligheten er det bare jeg som må leve med. Gleden ved bøkene tror jeg aldri jeg kommer til å miste, selv om jeg har bøker for mange år fremover. Jeg synes det er stas å bare se på bøkene mine, og glede meg til å lese de som står på vent og huske de gode opplevelsene de som er lest ga meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig, Solveig. Takk for at du minner meg på det. Jeg har råd, jeg har plass. Men det er noe som minner meg om avhengighet, og da får jeg litt dårlige følelser. Dårlige erfaringer, selvfølgelig.

Jeg sitter og ser på bøkene, her jeg sitter nå, og det er så koselig. Det er tankene mine som trenger å kureres.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror nok det. Å kjøpe bøker er ikke en last og noe man bør kureres for med mindre man bruker penger man ikke har, eller noe i den retningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg satt og løste kryssord i går kveld. Trenger litt ekstra trimming av de små grå. Da kom jeg over ordet bokavl. Har aldri hørt ordet, men skjønner at det er det vi driver med, vi avler rett og slett bøker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har bestemt meg for at jeg skal bruke dette som en forklaring når folk stiller spørsmål ved voksende boksamlinger. Jeg skal bare si at jeg driver avl:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Solveig. For første gang i kveld fikk jeg meg en liten latter. Det var det som var forklaringen på ordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det tok litt tid før jeg forsto det Gretemor, men nå ser jeg det helt klart. Det må være en bokelsker som fant på det ordet, en som stadig fikk spørsmål eller til og med kritikk for en enorm boksamling. Da kom vedkommende på å si at det handlet om bokavl, og det synes jeg vi kan begynne å gjøre også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ordet er helt genialt. Det avles på så mye rart, så hvorfor ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det går vel over etterhvert, selv om denne tilstanden er å foretrekke om man tenker økonomi og plass, så regner jeg med at jeg friskner til før eller siden. I mellomtiden har mamma begynt å prakke på meg alle de gamle bøkene til bestemor, i går fikk jeg Trygve Gulbranssens trilogi og en gammel utgave av "Tatt av vinden" i tre bind, så jeg sulter jo ikke:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...og så var det visst noe med 25 bøker fra et bruktboksalg, hørte vi noe om i en annen tråd for ikke så lenge siden....??? ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hysj...:) Jo, det var 25 bøker fra en bruktbutikk, til 50 kroner, som mamma betalte. Kanskje jeg burde begynne å omtale henne som langeren min?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du tok ordet ut av munnen på meg... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har slått til å kjøpt Aldebaran av Bokelsker Jan Fongen. Gleder meg til den kommer i posten. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tittet på noe av det, og funnet noen bøker jeg ønsker meg. Men jeg har klart å beherske meg og det skal jeg fortsette med. Haugen min med uleste bøker vokser og vokser, og begynner nå å bli kriminell stor. Mannen min begynner å bli særdeles gretten for at jeg bare kjøper og ikke leser. Jeg skal jo lese de, men finner ikke tid enda. Så... Ingen flere bøker inn i heimen her før jeg har fortært noen av de jeg har liggende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hm. Rart det der. Jeg får alltid tid til å lese - selv om det går litt i bølger. Nå har jeg "Middagen" på lydbok i bilen til og fra jobb, Vidar Sundstøls Minnesota-trilogi på iPhonen, "Flaskepost fra P" og "Bokens folk på lesebrett", og "Dårlig karma" og "Smaragdatlaset" på papir. Samt et herlig gjensyn med "Den store mormor og de åtte ungene-boken" som jeg leser for seksåringen min hver dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Godt å se at det ikke bare er jeg som leser mange bøker på en gang :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil