Som leser er jeg på mitt lykkeligste når jeg er i ferd med å avslutte en bok, og kunne begynne på en ny. En konsekvens av det, er at jeg foretrekker bøker som ikke er alt for omfangsrike. Skal jeg gi meg i kast med over 400 sider, bør det helst være ferie og ikke for mye annet å finne på. Har dere andre noen preferanser angående antall sider?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 51 svar.

Jo lengre den er, jo bedre bør den være - for å si det slik. For mange bøker er alt for lange og pratsomme. De mister energien etter 3-400 hundre sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ei bok bør være så tykk den må være for at historien som skal fortelles for plass! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt merkeleg spørsmål, eigentleg. Tjukke og tunge bøker er det då flust av i litteraturhistoria - Don Quixote, Moby Dick, På sporet av den tapte tid etc. etc. Eg ville heller stilt spørsmålet annleis - kor tynn kan ei bok vera?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! Jeg ville sagt: hvor tynn kan en bok være før genren roman utgår og vi snakker om en novelle? Spørsmålet om hvor tykk en bok kan være, er i alle fall for meg fullstendig uinteressant!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel, ingen bok bør vera tjukkare enn ho treng vera, men om innhaldet er på plass er det ingen begrensingar. Då er det berre å ta tida til hjelp.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Åh, jeg elsker lange bøker! Ønsket størrelse på bok spørs veldig om boken er på Norsk eller Engelsk. Dessuten er sjangeren også veldig viktig når det kommer til lengde. Om jeg ønsker å lese en biografi eller en dokumentarroman om noe informerende osv, holder en bok på 400 sider i masse vis. Grunnen til det, er at det ikke blir "spennende" nok, selv om det er veldig interessant. Om det er en Kriminalroman med masse handlinger leser jeg gjerne en bok på 1000 sider! Det samme gjelder forsovet også andre spenningsromaner. Men det betyr ikke at jeg ikke er glad i å lese interessante dokumentarromaner fra 2. verdenskrig av den grunn! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

når jeg leser bøker så tenker jeg mest på innholdet inn sider hvis handlingen er bra så e boken veldig bra, så jeg kjekker aldrig hvor mange sider som er i boken. men jeg fåretrekker nok bøker som har rondt 200- 500 sider :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de beste bøkene jeg har lest var på nesten 1000 sider, og den kunne ikke ha vært en side kortere! Men sånn til hverdagslesning så er det bøker på 300-500 sider som foretrekkes. Ikke for det, sjelden jeg sjekker antall sider før jeg begynner å lese en bok, men man kjenner det jo litt på tykkelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer selvfølgelig an på hva som er bokas budskap. Noen historier fungerer bedre over færre sider, mens andre fungerer best om de får mange sider til rådighet. Selv foretrekker jeg når en bok er maks 400 sider, helst under 300, så jeg kan lese den på noen få dager. Med mye å gjøre i hverdagen synes jeg det er mest praktisk. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som mange andre her nevner er det ikke nødvendigvis sideantallet som er viktig, men innholdet i boken. Noen ganger kan jeg lese en bok på 500 sider i løpet av et par dager, men andre ganger bruker jeg bruke flere uker på en bok på 200 sider. Men jeg synes det ofte er greit med en bok som ikke tar alt for stor plass i veska, så alt fra 250 til 400 sider passer meg fint. Tjukkere bøker blir oftest lest hjemme, og hvis det er tynnere bøker enn 200 sider må jeg ta med to (redd for å lese ut den første uten å ha mer å lese etterpå).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Passe tjukk...? Fint med bøker som får plass i veska, men jeg kjøper bare paperbacks, så som regel er det bare å bytte til en større veske hvis boka er omfangsrik. Når noen sier at bøker bør være på så og så mange ord, minner det meg om keiseren (?) i "Amadeus" som klaget over at Mozarts stykker hadde for mange noter.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De bøkene jeg har hatt mest glede av har ofte vært over 400 sider, men på den annen side kjenner jeg at jeg vegrer meg for å begynne på en så lang bok. Storkoste meg med Stormenes tid 1og 2 av Ken Follet når jeg først var igang, men det tok en evighet å begynne på de. Som de fleste her sier så kommer det ann på innholdet, ikke sideantallet, også for min del. Har lest ut en bok på 700 sider iløpet av 2 dager før, men jeg har også brukt flere måneder på en bok på 200 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tjukke bøker kan være helt utmerkede, men enkelte feitiser jeg har lest kunne nok med fordel ha vært kutta ned litt. En god, tjukk bok skal ikke gi deg følelsen etter endt lesning av at det halve kunne vært nok. Når boka er god spiller det da heller ingen rolle hvor lang den er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg pleier som regel å lese bøker på rundt 400 - 600 sider, men både kortere og lengre bøker kan jeg også ha glede av. For meg spiller det ikke så stor rolle om boka er kort eller lang, bare jeg får ei pause fra det ellers så kjedelige hverdagslivet, sitter igjen med flere inntrykk, tanker eller følelser i etterkant av leseropplevelsen. Ikke alle bøker jeg leser får meg til å bli ordentlig begeistra eller eier så stor spenning, men selv om det er tilfellet, kan jeg få utbytte av dem for det. Kanskje kjenner meg igjen i karakterene eller synes at forfatteren skriver på en fengende måte. Muligens synes jeg at språket er av god kvalitet eller at innholdet er av spennende art. Det er ikke godt å vite...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene jeg leser bør i hvert fall være ikke så tykke at jeg ikke kan lese dem i senga, men heller ikke så tynne at jeg synes boka er for barnslig, liksom litt pinlig tynn >D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i bøker på 100 til 150 sider. Praktisk å ta med seg, og mye lettere å komme seg gjennom. Hvis bøker er mer enn 400 sider ender jeg ofte med å glemme at jeg leser dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok bør være akkurat så tykk at historien rekker å bli fortalt ferdig.

Har lest noen bøker som stopper brått og som rett og slett mangler slutten på historien. I de tilfellene ville jeg virkelig betalt ekstra for 10 sider til hehe

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så lenge boka fenger meg er ikkje lengda så nøye med. Dvs, bøker eg likar vil eg helst ikkje skal ta slutt. Så kanskje svaret mitt må bli at bøker skal vere akkurat så lange at eg fortsatt er lysten på litt meir når eg er ferdig med den :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig, for det er jo ikke sånn at alle bøker fortjener 600 sider å boltre seg på. Noen har tatt seg friheten, og etter min smak, mislykket totalt - andre bøker skulle enn gjerne sett aldri tok slutt..

Men, dette spørsmålet minner meg om noe Trude Marstein sa i et intervju med Bokvennen (Nr4.10), om lengden på sine bøker (den ene jeg har lest ble laang for min smak, og det ser ut som om, om intervjuet stemmer, jeg ikke er den eneste som har sagt så); "Jeg liker best romaner på rundt 170 sider. Derfor er det rart at mine egne romaner blir så lange. ... Jeg veksler mellom å tenke at det er sånn det må være, og å være enig med de som synes de blir for lange. Mange liker jo også at de er lange."

Det er vanskelig å finne balansen og passe mengde! Boken jeg holder på med nå (Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde) er altfor lang!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok bør helst være så tykk at alle sidene fyller rommet mellom permene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så tykk at man skulle ønske den var lengre når den er slutt. For noen bøker er 100 sider alt for langt, for andre er 1100 sider i snaueste laget.

Jeg er generelt glad i tykke bøker og har mange 500-700-siders blant favorittene, men det forutsetter naturligvis at boka er god nok, og der er det mange som faller igjennom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen ganger er det bare så deilig med en stor feit bok! Shantaram for eksempel. Som feriebøker kan det være helt toppen. Jeg har skrevet til den danske krimforfatteren Anna Grue at hun skal opp i over 500 sider, og fikk et riktig hyggelig svar. Hun hadde den oppfatning at krimbøker kan bli altfor lange. De siste bøkene til min gamle favoritt Elizabeth George har vært overlange. Altfor laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spørsmålet bør vel heller være, "hvilke forfattere bør styre unna å skrive for mange sider". Jeg har min klare mening om hvilke forfattere som sjelden klarer å fylle ut tykke bøker, som godt kunne kuttet ut et par hundre sider i sine fortellinger. Subjektivt selvfølgelig. Tomgangsforfattere kaller jeg de.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Mellom 100 og 1000 sider. Under hundre går vel under novelle og over 1000 snakker vi flere bind.

Hvis jeg skulle ha noe preferanser angående sidetall, så måtte det være at det ikke er alt for lange kapittel, siden lesetiden min ofte er ganske oppdelt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg syns ikke boken bør være lengre enn maks 300 sider. I tillegg liker jeg ikke altfor lange kapittel, synes det blir litt umotiverende. Men det kommer selvsagt an på hvor fengende boken er :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det betyr da ingenting om ei bok har 100 sider eller 1000, bare den "fenger".

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Boken bør være akkurat så tykk at den får plass mellom to permer.

Det er det viktigste, som tydeligvis også bokklubben har skjønt til slutt. De hadde tidligere en lei tendens til å dele opp bøkene for å tjene mer penger. Prisen var lik pr bok, så en bok delt i to var dobbelt innbringende som en "udelt" bok.

Noe som gjorde at du for de populære bøkene fikk en bok som fikk plass mellom FIRE permer, og DET var da i mine øyne en bok som var litt for tynn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå som eg les Tårnet av Uwe Tellkamp og er i ferd med å pådra meg store skader i nakke- og skulderregion av å liggje på ryggen å halde boka si vekt opp framføre meg, skulle eg ønske dei ikkje hadde slutta med det.

Men eg har jo fått lesebrettet mitt nå, så problemet er vel eigenetleg løyst, med tanke på at eg framover kjem til å lese mursteinar i eit anna format enn på papir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner problemet, og ser at det kunne være praktisk av og til.

Min "bokklubbverden" fra "den gang da" handler stort sett om Robert Ludlum hvor jeg fikk en bok, kom akkurat passe inn i handlingen, og så måtte jeg vente 29 dager på neste bok. Og det har aldri helt passet med min lesestil. (Jada, jeg kunne ha lagt boken til side i 30 dager og så lest begge etter hverandre, men DET er jo nesten helligbrøde).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå må jeg nevne en morsom ting jeg fant ut, jeg liker å se hvor mange sider de eventuelle bøkene jeg leser er på før jeg begynner. Ikke for noen spesiell grunn, men bare fordi. Hvis bokelskerne sjekker hyllene sine er jeg sikker på at de vil finne noe av det samme.

Noen av de tykkere bøkene mine har færre sider enn noen av de slankere. Den tjukkeste boka mi er langt fra den "lengste". Og dette varierer faktisk veldig.

Sånn rent i forhold til antall sider kan jeg synes at en 700-siders roman ser slitsom ut, men er den vel skrevet, er man takknemlig for at man får mer. Er man av typen som leser bøkene i ett strekk kan dette selvsagt by på problemer, men ellers ser jeg ikke noe galt med det.

Ellers er det jo en god regel at; Boken skal være så lang at hele historien akkurat får plass.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat så tykk at den gir mening :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

etter å ha lest gjennom hva folk har skrevet så slo det meg: jammen er det sant det med at alt er relativt. jeg sjekka sideantallet i noen av de nærmeste bøkene og fant ut at 500 sider for meg ikke betyr tykk bok ;) for meg er 500 sider en gjennomsnittlig tykkelse og alt som er vesentlig mindre enn det vil jeg klassifisere som en tynn bok. nå er det verdt å nevne at jeg nesten utelukkende leser pocket bøker (av mange grunner) og jeg ville nok også ha tenkt at en innbundet bok på 500 sider var tykk. en liten artig refleksjon. vi er jo så forskjellige og oppfatter ting forskjellig. så gøy og rart og stilig tenker jeg da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gode bøker kommer i alle formater - men de store og tjukke får ikke være med i sekken til og fra jobb for å leses på bussen ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer an på hvor god boka er ;)

Jeg har lest nok av mursteiner og tenkt at de gjerne kunne vert kuttet ned litt, men dertil oftere med tynnere bøker tar jeg meg i å ønske på den et par hundre sider til. Hvis historien er bra selvsagt.

Siste tilfelle var "En Morgen i Jenin", der jeg ikke synes at forfatteren lyktes med å presse inn fire generasjoner på 400 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest mange tykke bøker i mitt liv og kost meg med det. I motsetning til deg sørger jeg nesten når en god bok går mot slutten. Jeg vil at den skal vare evig og da er det greit at den har mange sider. Så lenge bøkene er håndterlige og med godt driv, har jeg ikke noe i mot 600 sider +.

Etter at jeg ble medlem her har jeg begynt å lese litt annen litteratur i tillegg til det jeg leste før. Denne typen er av og til litt mer utfordrende språklig og krever mer konsentrasjon fra min side. Da er det greit at boka ikke er på mer enn toppen 250 sider, for ellers er sjansen større for at jeg gir opp.

For min del avhenger ønske om sideantall veldig av hvilken type bok jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt flåsete sammenligning: Hvilke farger bør et maleri ha?
det kan jo være litt intimiderende å gi seg i kast med en bok på 500+ sider, men jeg synes det er litt urettferdig mot bøker å skulle velge på bakgrunn av sideantall. En bok bør være så tykk at den rekker å bli ferdig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

For meg har ikkje lengda noko å seie, så lenge teksten er god på eit eller anna plan. Eg les mykje noveller, og dei kan gi meg mykje sjølv om dei er korte. Men som Hilde S. H. peiker på lenger nede kvir eg meg litt for å begynne på bøker over 600 sider, fordi eg ofte ligg og les, og det å liggje å lese tunge bøker, er ei utfordring. Likevel, eg les dei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sidetallet spiller egentlig ingen rolle. Hvor (tid)krevende en bok er avhenger først og fremst av hvordan den er skrevet, synes jeg. Har lest tusensiders-bøker som føltes mye kortere (og evt tok mindre tid) enn andre trehundresiders-bøker. Så - ingen preferanse. Liker både lettleste eventyr og saftige tungvektere - alt til sin tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var en morsom problemstilling :-)
Kjenner meg igjen i lykkefølelsen av å avslutte en bok og starte opp på en ny.
Har allikevel aldri reflektert over ditt spørsmål.

Jeg liker gode historier og da spiller faktisk ikke sideantallet noen rolle. Noen av mine favorittbøker er på under 200 sider og noen rundt 1000 sider.
Når jeg leser en bok som er veldig god så ønsker jeg faktisk ofte at den skulle hatt flere sider og dermed vart lengre.

Så min preferanse er, ja takk til en fantastisk bok uavhengig av antall sider :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Interessant :)

Er enig med Hilde S H, koser meg like mye med både korte og lange bøker. Så lenge historiens naturlige livsløp passer til lengden syntes jeg det er det viktigste. Har litt aversjon mot tykke bøker der forfatterne beskriver hvert lille gresstrå i detalj, foretrekker å ha muligheten til å skape mitt eget bilde av hendelsene og omgivelsene i hodet.

Når det er sagt tenker jeg også at antall ord sier mye om lengden på en bok. Noen bøker har så liten skrift at man nærmest må bruke forstørrelsesglass, mens andre har mye luft mellom ordene. Personlig foretrekker jeg at boka er noen sider lengre med en del luft, og ikke den minste fonten. Det føles mer lettlest og lysbetont for meg.

Av nysgjerrighet: Noen som har noen preferanser på antall ord sånn omtrentlig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det spiller i det store og hele ingen rolle for meg, det er innholdet og hva boken gir meg som er viktigst. Har selvfølgelig lest bøker som jeg skulle ønske var minst dobbelt så tykke. Andre føler jeg er akkurat passe. Sidetallet er altså av underordnet betydning, historien kommer i førsterekke. :o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner at jeg har litt mursteinbok-fobi! Det er greiest med bøker på rundt 300 sider. Må si at bøker over 500 sider er tungt å komme i gang med. Men har lest ganske mange(etter min mening) over 500 sider i år, og har kommet godt i havn...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig enig med dem her som sier jo tykkere jo bedre! Jeg leser mest krim, og har flere ganger opplevd at en krim på 200 sider blir for kort til å bygge opp en god og "troverdig" historie. Det er en selvfølge at tykk bok må fenge hele veien, og gjør den først det kan den gjerne være 500 sider og lengre. Hos meg oppstår det et lite tomrom etter å ha lest en slik bok, og det er om å gjøre å nyte den så lenge som mulig. Selv om det ikke er like lett når den er spennende, da klarer jeg ofte ikke å legge den fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg feiger fort ut om boken er for tykk, men da snakker vi om bøker som er tykkere enn 400 sider. Om boken er på 800 sider eller mer kan det ende med at jeg utsetter den boken ganske lenge. Ikke fordi jeg tviler på at boken er bra, og jeg bruker da også å glemmer antall sider når jeg vel begynner å lese og blir oppslukt av historien, men fordi jeg er en utålmodig sjel som liker at alt går fort. Av og til trenger jeg et ekstra spark i baken for å komme i gang med de tykkeste bøkene, men de blir lest de også, de får bare vente litt lenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo tykkere, jo bedre (så lenge bøkene er fengende/interessante/spennende, da). Elsker lange bøker og serier, der man blir ordentlig glad i personene. Har sterke forhold til bla Harry Potter, og til Ellie i Tomorrow-serien. Å avslutte en serie er spesielt trist, og jeg kan gå rundt i dagesvis og ikke ha leselyst - fordi jeg ikke ser for meg at jeg kommer til å møte på like interessante og flotte mennesker som jeg har gjort i den siste serien jeg har lest. Men så begynner jeg på noe nytt, og blir jaggu like glad i dem også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før gikk jeg nok veldig mye etter tykke bøker når jeg lette etter nye og ukjente forfattere. Men det var før jeg ble tipset om denne siden. Nå har det blitt så mange bøker jeg ønsker meg at det blir mindre leting på måfå. Kom akkurat på at det kan være fint å skrive sideantall på bøkene jeg setter i "har lest i 2011." Da kan jeg se hvor mange leste sider jeg har i året og ikke bare leste bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om boken er riktig bra, så tykk som mulig. Men til vanlig utsetter jeg ofte å lese disse mursteinene. Gruer meg til å starte med en ny tykk bok , innbiller meg at tykke bøker er kjedelig. Er den tykk , og ikke har fenget meg fra starten, kan det være en viss fare for at jeg legger den til side, en stund til. Leste nylig barnepiken av Kathryn Stockett, den er på ca 500 sider. Litt i tykkeste laget, men siden den var så bra er det greit. 300- 350 sider er passe , etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer helt an på boka det. Jeg koser meg med bøker på 150 sider, - og 600 sider. Bokas innhold betyr mer for meg enn antall sider, selv om de tyngste (i vekt) kan bli litt vanskelige å holde, når man som meg ligger når man leser.

Linda skriver her at når slutten nærmer seg så blir en litt trist, den følelsen kjenner jeg igjen. Ikke når jeg leser en krimbok, men andre romaner kan gi en slik følelse. Da skulle en ønske boka var dobbel så tykk:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rundt 300 sider synes jeg er akkurat passe. Men i det siste så har noen de bøkene jeg har lest ligget på 4-500 sider. Går greit det også, men har bestemt meg for at etter jeg er ferdig med den boken jeg driver med nå skal jeg ta meg en periode med noe kortere bøker(bøker som ligger under "skal leses" så klart.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg foretrekker tykke bøker. jo tykkere jo bedre tenker jeg som regel. jeg er lykkeligst som leser når jeg er i boka, når slutten begynner å nærme seg blir jeg som regel litt trist. det blir som å måtte si hade til mennesker du har møtt og blitt glad i. noe som også resulterer i at jeg setter pris på serier. men jeg ser helst at serien er ferdig skrevet av forfatteren når jeg begynner å lese, jeg liker ikke å måtte vente på neste bok, men foretrekker å lese dem fortløpende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg foretrekker bøker som er på 250-350 sider. Under 250 sider ser jeg nesten ikke noe poeng i. Over 400, da skal boka være veldig bra for at jeg gidder å lese den. Harry Potter bøkene er noen av de få lange bøkene jeg har giddet å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn Christin