Din godhet

av (forfatter) og Heidi Grinde (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (135 terningkast.)

367 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Synøve Martinsens eksemplar av Din godhet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Legen Marion Flint lever alene på kysten av New Zealand. Et møte med maorigutten Ika fører til at fortrengte minner fra Marions egen barndom kommer til overflaten igjen. Samtidig som hun bestemmer seg for å ta seg av Ika, vender hun tilbake til barndommen hos morfaren på Åland, og hos mora og hennes nye mann i Stockholm, et familieliv som ender i tragedie. Marion og broren blir adoptert bort, og de møtes ikke igjen før det har gått tretti år.

Omtale fra forlaget

Marion Flint lever alene i et lite hus ved kysten av New Zealand. Hun arbeider deltid som lege i den nærmeste byen. En dag møter hun den lille maorigutten Ika. Det oppstår et uvanlig vennskap mellom den tause guttungen og den eldre kvinnen. Hans blotte nærvær og ikke minst hans spørsmål, vekker minner som hun altfor lenge har unngått. Marion vender tilbake til barndommen hos morfaren på Åland, en trygg tid som altfor brått ble avbrutt da hun måtte flytte til Stockholm. Hun minnes morens voldsomme ekteskap som ble avsluttet så dramatisk med at begge søsknene ble bortadoptert. De mistet all kontakt - helt til de uventet møttes tretti år senere. Et møte som fikk uante konsekvenser i begges liv. Linda Olsson har i sine to foregående romaner utforsket nye steder i verden, men hun vender alltid tilbake til sine to hjemland: Sverige og New Zealand. Og i likhet med La meg synge deg stille sanger og Taushetens konsekvenser kjennetegnes Din godhet av en presis og nær fortellerstemme som har grepet og begeistret millioner av lesere verden over. Din godhet er oversatt av Heidi Grinde. Anmelderne om Din godhet: « ... utrolig god til å få leserne hekta» - Cathrine Krøger, Dagbladet Terningkast 5: «Linda Olsson rører med sine enkle skildringer av skadeskutte mennesker. «Din godhet» er også spennende som en krimroman.» - Ann Kristin Ødegård, BA Om forfatteren: Linda Olsson (f. 1948) vokste opp i Stockholm der hun studerte jus. Hun flyttet fra Sverige i 1986 og bodde blant annet i England, Kenya, Singapore og Japan. Hun arbeidet for det meste i bank og finans. I 1990 slo hun og familien seg ned i Auckland i New Zealand der hun nå bor. La meg synge deg stille sanger utkom i 2005 og er oversatt til en lang rekke språk. Den kom på norsk i 2008. Hennes andre roman, Taushetens konsekvenser, utkom i 2009. Din godhet finnes også som e-bok. Oversatt fra engelsk av Heidi Grinde.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788241906541

EAN 9788241906541

Omtalt sted Sverige New Zealand

Språk Bokmål

Sider 277

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

33 57 40 5 0 0

Bokomtaler

En rørende og vakker historie, om den voksne kvinnen Marion, som møter gutten Ika på stranden, nedenfor huset sitt. Marion blir oppriktig glad i gutten og ønsker å ta seg av ham. Hun oppdager at han er på stranden på torsdager, og begynner å lage suppe på de dagene. Det blir en fast tradisjon, hun lager ulike supper av det hun har, og inviterer Ika hjem. De trives i hverandres selskap. Idyllen blir kortvarig og snart blir det dramatisk. Det viser seg at begge har en vanskelig fortid som vi gradvis får innblikk i. Her ligger spenningen i historien. Ika er taus, og har noen autistiske trekk. Hvor bor Ika, og hva har skjedd med han? Marion har også en hemmelighet. Hva skjedde i oppveksten hennes? Hva var så traumatisk at hun har fortrengt det? Hvorfor har hun oppsøkt ensomheten her på en strand i New Zealand? Hun er svensk men har også bodd en lengre periode i England.
Dette er en historien som gir håp og motivasjon. Alle kan vi føle på motgang, sorg, ensomhet og vanskeligheter i livet. Historien til Ika og Marion viser at et alltid fins muligheter, uannsett hvor håpløst det kan føles. Alle kan vi klare å oppleve lykkefølelsen, vi må ikke gi opp. Håpet bærer oss fremover, og en dag......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg hadde store forventinger og ble nok noe skuffet. Denne boken var for usansynlig - her var alt for mye galt til at det ble troverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt lite "driv" første halvdel, og handlingen kom litt hulter-til-bulter. Tok seg opp mot slutten, og alt i alt en fin bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka handler om en kvinne, som har bosatt seg på en strand utenfor New Zealand. Hun har "flyktet" fra livet, fra et kjærlighetsløst ekteskap , traumatisk barndom, og savnet av broren som hun ble skilt fra da hun var en liten pike. Marion Flint som denne kvinnen heter jobber deltid som lege ellers så lever hun et ensomt liv, hun har knapt nok hilst på sin nærmeste nabo George. Marion tilbringer som regel dagene på stranda, den ene dagen blir hun kjent men en liten gutt Ika. Etterhvert som hun blir kjent med han ,oppdager hun at han er et skadet barn både til sinns og skinn. Dette vekker tilbake minnene fra Marion sin egen traumatiske barndom.
Boka skifter mellom nåtid og fortid, og vi får også høre om den dramatiske måten Marion endelig får treffe sin bror igjen.
Marion får omsider lov til å overta ansvaret for Ika, han blir for henne en etterlengtet sønn eller aller helst den broren som hun hadde sånn omsorg for da hun var liten.

Jeg synes boka var veldig skuffende, hadde forventet meg noe bedre etter å hatt lest "La meg synge de stille sanger" Jeg synes ikke at det holder å skrive en bok der mye av innholdet dreier seg om å vekke lesernes følelser for mishandlet barn, det er ikke nok, så lenge hun ikke skriver fra hjertet. Jeg er vanligvis en lettrørt person, og jeg tørket tårene flere ganger da jeg leste "La meg synge deg stille sanger", men denne gangen følte jeg ingenting. Fortellerevnen til forfatteren virket bare så kunstig og veldig forutsigbar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke så god som hennes to første bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En rørende bok, noe "famlende" i begynnelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg hadde like stor rett til min lykke, som til min sorg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

<<Det går nok bra, alt sammen.>> Det er det du sier når du ikke er sikker på hvordan det går. For å berolige deg selv like mye som for å berolige andre. Eller når du vet at sannheten er at ingenting vil bli bra igjen. For å trøste seg selv, like mye som for å trøste andre.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er når du er alene om beslutningene at du løper størst risiko for å gjøre feil.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er i forandringens øyeblikk at erkjennelsen skapes. Et skritt inn i en ny tilstand, endrer alt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det går en tidslinje gjennom livet. En hendelse fører til de neste. En handling fører til et resultat som igjen blir utgangspunkt for vår neste handling. Ser vi det slik, finner vi en slags årsakssammenheng i livet. Jeg er ikke sikker på om det er en illusjon, men jeg forstår at det kan være til hjelp.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror vi til enhver tid er omgitt av enestående muligheter. Uansett om vi er klar over dem eller ikke, uansett om vi benytter oss av dem eller ikke, så er de der. De tilbudene vi ikke velger å benytte oss av, blir slengt til side, og begge sider av livsveien vår er overstrødd med forkastede, uønskede og oversette muligheter, gode som dårlige. Tilfeldige møter og hendelser blir bare betydningsfulle hvis de fører til handling. Lar vi dem gå forbi uten å gripe dem, er de tapt for alltid. Vi får aldri vite hvor de kunne ha ført oss.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er noen bøker som man aldri glemmer.. noen bøker som rører deg dypt - eller som er så spennende at man ikke klarer å legge dem fra seg.

Andre igjen er gode oppslagsverk - som man stadig må se i. Jeg elsker å høre hva andre liker å lese, og jeg finner stadig nye forfattere på denne måten.

Legg gjerne igjen din favorittliste som kommentar! :)

Hilsen Ann Magritt.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

En liste over bøker jeg aldri vil gi fra meg, gjerne leser flere ganger og som har gitt meg mange tanker og følelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som beveger - spiller på noen strenger langt der inne. Godt og vondt samtidig. Love it!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg har lest i 2012 og ei kortkort anmelding av dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vil jeg legge alle bøkene jeg leser i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "En søster i mitt hus" av Linda Olsson
  • "Langsomt lukker jeg døren" av Linda Olsson
  • "I skumringen synger svarttrosten" av Linda Olsson
  • "Av lys er du kommet - roman" av Britt Karin Larsen
  • "Hviskende skygger" av Jan-Philipp Sendker
  • "Den andre historien" av Tatiana de Rosnay
  • "Det synger i lauvet" av Britt Karin Larsen
  • "Den stumme gutten" av Parinoush Saniee
  • "Kom hjem" av Julie Kibler
  • "En blå kjole fra Herr Hitler" av Toril Brekke
  • "Sensommerdager" av Joyce Maynard
  • "Før snøen kommer - roman" av Britt Karin Larsen
Alle bokanbefalinger for dette verket