Jeg blir lett dratt inn i denne historien, og det er lett å følge både far og datter. Det begynner å bli litt for mange bøker hvor handlingen hopper frem og tilbake mellom nåtid og fortid, men i denne boka er begge historiene lagt til hver sin fortid, og det var en befriende variant.
Jeg synes ikke boka bygger godt nok opp mot avslutningen, den kom litt brått på og var litt heseblesende og virket forhastet. Men jeg liker boka så absolutt!
Terningkast 4.
En lun bok uten de store bølgedalene, men som allikevel er vanskelig å legge fra seg på grunn av den velskrevede historien. Det virker for meg som den gir et godt innblikk i en bitteliten del av slaveriet, sett fra både eier og slaves synspunkt, og jeg får empati for både Sarah og Handful. Historien drives godt fremover gjennom tiårene, men stopper allikevel ved de viktige situasjonene og forteller de på en god måte.
Terningkast 4.
Noen lett sommerlektyre kan jeg ikke påstå at dette er ;) Jeg kan ikke noe som helst om områdene Hawking var brilliant på, men jeg lærte mye nytt, og kan fremdeles konstatere at jeg ikke har hjerne til å forstå en brøkdel av det han forsket på.
Terningkast 4.
En enkel bok med en fryktelig sterk historie. Jeg priser meg lykkelig hver eneste dag for at jeg ikke ble direkte berørt på den grusomme dagen, samtidig kan jeg fremdeles ikke, selv etter nesten 10 år, lese eller høre om noe fra den dagen uten å gråte. Måtte det aldri skje igjen!
Terningkast 4.
Jeg fikk ikke helt taket i denne. Hovedtrekkene i historien er enkle å følge, men jeg synes mye av språket innimellom er svevende og for abstrakt. Og dermed ble jeg hverken dratt inn i historien eller grepet av sjebnene.
Terningkast 3.
Knallbra psykologisk thriller som til tider gikk så inn på meg at jeg hadde mareritt om natta. Godt skrevet, holder meg på pinebenken og gjør at jeg ikke vil legge den fra meg.
Den tapte seg litt på de aller siste sidene, pluss at det var et par ganger underveis hvor jeg synes personenes reaksjoner var altfor milde i forhold til hva som hadde skjedd, men allikevel:
Terningkast 5 og favorittbok!
Fenget meg ikke i det hele tatt. Til tider usammenhengende, klarte ikke leve meg inn i boka, lite troverdig til tider.
Terningkast 2.
Historien fenger meg mer enn det å lese boka. Vanskelig å forklare, men jeg må på en måte distansere meg fra lesingen og heller konsentrere meg om innholdet. Og selv om de siste linjene ikke er sukkersøte og klisjéaktige, så skulle jeg ønske at jeg visste hva som skjedde videre.
Terningkast 4 (kunne like gjerne vært en 3'er, men benefit of the doubt og alt det der).
Starten på boka var tung, da det var altfor mange navn å holde styr på. Når én person i tillegg blir omtalt med to forskjellige navn, ble det enda mer komplisert. Men det gikk seg til etter hvert, og dette er en lun bok om hverdagen til en familie på et lite sted, og hvordan dynamikken i familien endrer seg utifra hvilke personer som er til stede eller ikke til stede.
Lettlest, litt klisjéaktig, litt for lang.
Terningkast 3.
En psykologisk thriller vil jeg ikke påstå at dette er, men det er fullt mulig at den var det da den kom ut. Jeg er 99,9 % sikker på at jeg har lest boka før, men ligger den ikke i lista mi her på bokelskere.no, så "har jeg ikke lest den".
Sett med dagens øyne, synes jeg ikke boka er spesiell på noen måte. Den er langdrøy, den er ikke spennende, men den gir et godt innblikk i det jeg vil kalle mennesker høyt på strå på den tiden, og deres liv og gjøremål. Jeg klarer ikke helt å leve meg inn i noe som helst, og jeg ender opp med et terningkast 3. Kanskje jeg burde se både Hitchcocks filmatisering og Netflix-versjonen?
Det er lenge mellom hver gang jeg leser ei bok jeg på ingen måte klarer å bli fenget av, dette var dessverre en av de. Irritasjon var vel det jeg følte mest av, blant annet over meg selv fordi jeg ikke klarer å slutte å lese dårlige bøker, jeg må lese de ferdig uansett hvor lite jeg liker de. Brukte noen setninger hver gang boka skiftet tidsepoke for å finne ut hvor og når i verden jeg faktisk var.
Terningkast 1.
En bra historie, annerledes med tanke på hovedpersonen og hennes liv og bosted. Jeg får absolutt sympati for henne, og tar meg selv i å ønske at jeg kunne trøste henne underveis. Beskrivelsene blir for poetiske og lyriske for meg, de irriterer bare. Og slutten var ikke god, løsningen på mysteriet blir for dum.
Terningkast 4.
Jeg har blitt veldig glad i bøkene til Gill Paul, men denne fenget ikke helt. Jeg leser i noen av de andre omtalene her at det reageres på faktafeil. Nå er jo ikke disse bøkene 100 % basert på fakta, så akkurat det bryr meg ikke nevneverdig. Men her får jeg ikke helt "godfølelsen" for noen av hovedpersonene, og det tar altfor lang tid før det blir en sammenheng mellom da og nå.
Terningkast 4.
En rekke korte betraktninger av livets små og store hendelser, skrevet med Ingrids kjente og kjære skråblikk, og med hennes fantastiske forråd av både kjente ord og helt nye, men veldig selvforklarende ord. Jeg blir aldri lei denne damen, og hennes evne til å gjøre selv tøfler eller brukne tenner til festligheter.
Soleklar terningkast 6 og favorittbok!
Jeg sliter med å finne ord for å beskrive denne boka. Underfundig, ettertenksom, menneskelig, spennende, søt, gjennomført (kanskje bortsett fra det siste kapittelet, hvor jeg ikke tror helt på forsøket på å gjøre vedkommende til en bedre person), elskverdig. Okay, jeg stopper her. Men jeg synes virkelig jeg kom innunder huden på både Amy og Aurelia, og jeg storkoste meg fra første til (nesten) siste side.
Terningkast 6 og favorittbok.
Det er vel like usannsynlig at man kan si at en bok som omhandler Auschwitz er fin, som det er usannsynlig å finne kjærligheten på Auschwitz. Men til tross for alle grusomhetene som disse stakkars menneskene måtte tåle (og da snakker jeg ikke bare om boka), så er det så utrolig viktig at disse historiene kommer frem, sånn at vi aldri glemmer.
Det gjorde det ekstra sterkt at dette er basert på en virkelig historie, og jeg setter leseopplevelsen på lik linje som seeropplevelsen hver eneste gang jeg ser Band of Brothers. Det er sterkt, det er rørende, det forteller om håp, vennskap, kjærlighet og vilje. Og alt der imellom.
Favorittbok og terningkast 6.
I denne moderniserte verden
med betong og asfaltert bakke
er det ikke enkelt
å være
et frø
Jeg er ikke overbegeistret for psykologiske thrillere, og det er ingenting på omslaget som røper at dette er noe annet enn krim. Men jeg har lest en god del av Stephen Kings psykologiske thrillere, og jeg må si at denne boka kommer opp på hans nivå. Jeg har vært fysisk kvalm, jeg har hatt mareritt og slitt med søvnen, og jeg klarte ikke å legge den fra meg da jeg hadde 20 sider igjen og jeg egentlig skulle lagt meg, jeg bare måtte lese ferdig. Utrolig spennende og snedig skrevet, og jeg fant ingen løse tråder eller "hull" i historien.
Litt dårlig og enkelt språk til tider (som like gjerne kan skyldes oversettelsen som forfatteren), men allikevel terningkast 6. Markerer den ikke som favorittbok, da jeg ikke vil tåle å lese den igjen ;)
Den første boka jeg leste av denne forfatteren, "Så lenge det er stjerner på himmelen", ga jeg terningkast 5. Derfor gledet jeg meg veldig til denne boka. Dessverre når den ikke opp til samme nivå. Historien i seg selv er god, men de siste 100 sidene bærer preg av hastverk og usannsynlige vendinger. Grunnhistorien kan jeg tro på, men ikke "sidehistoriene" om løsningene på hovedpersonens forhold til ekskjæreste og bortadopterte datter.
Terningkast 4.
Sår, sart, trist, men samtidig søt og innsiktsfull. Litt hastverk mot slutten, og jeg skulle gjerne hatt med mer av forholdet mellom barnet og Martha etterhvert som barnet vokste opp. Også litt forutsigbar mot slutten, men allikevel veldig godt at det endte som det gjorde (selv om det var den åpenbare slutten).
Nesten terningkast 5, men det ble 4.