Jeg trekker den ut for å kose meg med den ekstra lenge. Og ja jeg må titt og ofte inn på nettet for å google noe fra boka, se på kart og lese mer om forfatter etc. Etter Balansekunst og Shantaram (som jeg leste rett etter hverandre) var jeg på nippen til å sette meg på første fly til India og besøke slummen i Bombay... jeg lever meg voldsomt inn i en del bøker.
Da har jeg et bedre forslag, og det er at Intet kommer hjem igjen til Norge :-)
Vi kan vel ordne noe der Intet. At jeg vidresender til deg elns. Synd at de skal ha så mye for å sende til UK...
Selges inn som Twilight møter Fucking Åmål, og sammenligningen er ikke helt på viddene. Med ingredienser som ungdom, mord og magiske krefter i en liten by på den svenske landsbygda er det duket for noe litt utenom det vanlige. Handlingen hadde fint driv, språket var enkelt, men bra og persongalleriet tildels veldig overbevisende. Jeg tror nok den treffer blink hos ungdom som er "litt" yngre enn meg, men kommer sannsynligvis til å lese resten av trilogien uansett.
Oki Knut Hamsun er jo ganske usexy i tenåringers øyne, men som nevt før med "Haikerens guide" så er også Orwell sin "1984" populært hos unge mennesker, som skal utforske sin leselyst. Ellers er jo Erlend Loe sine bøker også fengende, lettlest og gjenkjennende for unge.
Må det være fra en norsk forfatter og må den være "gammelmodig"? Jeg tror det er lettere å fenge med noe mer nytenkende og spennende. Evnt kanskje "haikerens guide til galaksen"?
Ahh my guilty pleasure. Hadde jeg hatt kapasitet til å lese ennå flere bøker, hadde det nok vært mer av slikt. Greit avbrekk fra alt, som er litt "dypere". Jeg er for et mangfold.
"Krig" av Nerum er morsom. Og herlige "NaivSuper"
Kansass City nåtid på et forskningssenter for bonoboer-aper, som akkurat har gått i lufta.
(Ape House av Sara Gruen)
Så virkelig fram til å lese denne, men det ble altså ingen fulltreffer for min del. Lot meg rett og slett ikke engasjere av persongalleriet, og da hjelper det ikke (nok) med story og språk som fungerer.
Etter en ellemelleseanse har jeg endt opp med "Ape House" med Sara Gruen (eller "La meg synge deg en stille sang"??)
En bok, som fenget meget godt. Tragikomisk er et godt ord på boka. Priapus er tragisk og man må bare le av idiotien hans. Språket i boka var rikt og flott, og bare det gjorde boka verdt å lese.
Så utrolig mye kule bokhyller. Drømmer selv om et stort hus og et megakult bibliotek. Må bare vinne litt Lotto først.
På vei til å avslutte "Priapus - en forførerhistorie" og aner ikke hva som skal leses etterpå. Blir litt som å hoppe etter Wirkola. Men heldigvis har jeg noen perler i hylla som venter på å bli lest.
Hva tenker folk når de skriver noe slikt? http://folk.uio.no/tfredvik/amo/jpg/147_kukomp_ost-BeritJensen.jpg
Noen forfattere holder jeg et ekstra godt øye med, men jeg er ikke så veldig trofast heller. Alltid spennende å oppdage nye forfattere. Men Isabell Alende og John Irwing blir gjerne førsteprioritert om de kommer med noen nytt.
Jeg hjerter fortsatt Dexter selv om jeg strengt tatt synes at boken har bittelitt mindre snert enn ønsket og forventet. Storyline og karakterer er mer enn bra nok, og jeg liker at Astor og Cody blir litt mer involvert. Kanskje er det bare humaniseringen av favoritt-seriemorderen min som gjør det hele en anelse mindre tannløst enn hva det har vært. Uansett. Det holder allikevel i lange baner, og jeg leser veldig gjerne mer. Snart!
Takk for en god oppsummering av Calibre jengeno. Jeg skal komme med den fatale inrømmelsen av at jeg aldri har lest en eneste eBok, men at jeg i jobben min laster opp bøker til f.eks Bokskya ol. Og da er jeg avhengig av et godt bibliotek for alle "mine" bokfiler.
Kommer heldigvis en ny nettside nå straks på eBøker her til lands. Skulle vært lansert nå i jula men sidene testkjøres ennå. Jeg liker å bruke "Calibre" for å lese ebøker.
Ja jeg storkoser meg med boka. Det handler om å av-dounjuanisere en storkar. Surrealistisk, festelig og akkurat passe annerledes.