Mye tyder på at jeg skal anskaffe meg det nyeste nummeret av Fett denne helgen. Tegneseriespesial.
Kjære bokelskere! Jeg har forsøkt å kopiere over bloggartikkelen hit, brukergrensesnittet er så gammeldags at det tar like lang tid å formatere den hit som om jeg skrev en på nytt.
Det er virkelig ikke min intensjon om å lure dere over til min side, men hva synes dere om de synspunktene jeg trekker fram? Diskusjonen tar vi her på Bokelskere.no
Er det liv laga med så mange bokhandlere som vi har idag? Hva slags bokhandel ønsker du deg? Hva er din favoritt idag?
Har lånt og leser tegneseriesamlingen Fia Mia - 1993-2011 av Rune Borvik.
Har lånt og hører Orkanger av Johan Mjønes. Det er Håkon Strøm og Hermann Sabado som leser.
Sult som lydbok. Aksel Hennie som leser den nyeste versjonen.
Sult som bok.
Sult som film. En klassiker.
Skjønner at elevene stusser litt over Victoria av Knut Hamsun. Det er mildt sagt ikke hans hovedverk i hans samling melodramaromaner.
Mine forslag er ferske bøker. En roman og en novellesamling.
Er det et krav om at den skal være av en norsk forfatter? Hvis ikke så har jeg en svensk generasjonsroman jeg kan anbefale. Vi som aldri sa hore av Ronnie Sandahl. Den er oversatt av ungdomsbokforfatteren Ingelin Røssland. Hennes språk hever faktisk teksten til et høyere nivå enn originalteksten. Den er på nynorsk så her får du også dekket nynorskbehovet.
Hvis du må ha en bok av en norsk forfatter så kan jeg anbefale Korea - novellar om kærleik av Lars Mæhle. Også denne er på nynorsk. Novellene henger på en måte sammen. Fellesnevneren er kjærligheten og Sunndalsøra.
Begge bøkene har stor gjenkjennelsesfaktor for ungdom. Begge bøkene ligger i grenseland om de kan kalles for ungdomsroman eller voksenroman. Hvis du ennå er i tvil så har jeg skrevet litt om Korea på bloggen min. Vi som aldri sa hore skal omtales i løpet av vinteren.
Henrik Wergeland, Gunvor Hofmo og Tor Ulven
Steel a little and they throw you in jail Steel a lot and they make you a king
Bob Dylan
Idag, 7. januar 2012, er det nøyaktig 251 år siden en gruppe vitenskapsmenn forlot København i Orlogsskipet "Grønland" i retning Jemen. Det ble en stormfull begynnelse. De måtte gjøre endereis flere ganger før de endelig kom seg av gårde mot det forlokkende Arabia.
Mer om ekspedisjonen og litteratur omkring ekspedisjonen finner du på huvenes
Jeg skriver om bokhandelens fremtid på huvenes
Svakt misunnelig for at du har en såpass mobil som HTC Desire. Selv har jeg en Samsung Wave GT-S8500. Neste steg blir en HTC eller Ipad.
Av hans Min kamp-bøker er fremdeles bok nr. 2 min favoritt. God lesning!
Ja det er en god klassiker. Jeg anbefaler å høre den som lydbok. Det er Sverre Anker Ousdal som leser.
En humoristisk tekst. Konspirasjonsideen er ikke noe nytt. Bokskya har blitt så dårlig enten pga inkompetanse på området eller fordi forlagsbransjen trenger tid til å omstille seg. Det vil bli store omveltninger hvis de rette vil. Ideen med brukte og nye bøker er kjempegod. Som tidligere bokhandlersvenn drev jeg slik i det små. Jeg skaffet bøker som var "utsolgt". Det handler om å våge og tenke gammelnytt.
Denne helgen har jeg innlosjert meg på bokhylla og leser via mobilen: Kilden - eller Brevet om fiskeren Markus av Gabriel Scott.
Ny artikkel på Huvenes.no
"De beste bøkene kommer i pocket"
Dette er en av slagordene til en av landets største bokhandelkjeder. Det er skremmende hvor feil dette utsagnet er. Det er nemlig ingen sammenheng mellom kvalitet og det at bok tar steget fra den innbundne utgaven til den mer prisvennlige og håndterbare utgaven; pocket. Det som bestemmer at en bok blir valgt ut til å være pocketbok er rett og slett hvor mye den har solgt som innbundet. Det at en forfatter får en bok utgitt i pocket har mye å si for at forfatteren når ut til flere. Det er flere eksempler på at bøker som holder en svært god kvalitet, som har fått gode kritikker blant litteraturanmelder og som solgte greit, havner i kategorien: den solgte greit, men det holder ikke til at man skal investere i en pocketutgave.
Etter den nye bokavtalen er en boks liv blitt begrenset til cirka et år. En bok er utgitt i 2011 får frigitt utsalgsprisen sin fra og med 1. mai 2012. Denne regelen begrenser holdbarhetsdatoen for litteratur. Bokhandlere flest er svært bevisste på å ha en fersk bok inne. En bok som ikke har solgt i løpet av et halvt år tid er en såkalt "hyllevarmer". En hyllevarmer er rent tap for butikken. Tapet er mindre hvis boka er heftet i forhold til en innbundet utgave. Bokhandlerkjedene forsøker så godt de kan å begrense "hyllevarmere". Dermed blir også utvalget og mangfoldet begrenset. Kunden får mindre å velge i og mindre å oppdage. Er ikke noe av gleden med å gå i en bokhandel det å snuse rundt i hyllene for å tilfeldigvis oppdage en godbit man lenge har tenkt på å kjøpe? Er ikke gleden av det å handle i en bokhandel det å bli anbefalt litteratur som du ikke bare finner på bestselgerlistene? Jeg mener at man tjener på å ha en bok i butikken, det er nemlig vanskelig å kjøpe en bok som ikke står i bokhandlerhylla.
Graver dermed bokhandlerkjedene sin egen grav? Det er jo fullt mulig å bestille boka, men da lønner det seg å bestille den via nettet. Flere nettbokhandlere har gode avtaler med forlag om salg av restopplag av kvalitetslitteratur. Veien å gå for salg av bøker er vel nettopp via nettet? Det er ingen tvil om at bokhandelkjedene vil tape terreng til e-boka. Mer om dette i en senere artikkel.
Eg har same plan. Men vil heller anbefala deg den litterære utgåva av Bibelen som kom 2011, med m.a. Karl Ove Knausgård og Jon Fosse som litterære konsulentar. Det er ei bibel-utgåve utan den tradisjonelle vers-inndelinga, men som ein samanhengande litterær tekst. Det gjer at skriftene er mykje enklare å koma gjennom.
Koranen: her vil eg ta det same grepet. Prøv Kader Abdolah si litterære utgåve av Koranen (Gyldendal, 2009)
Ei fin bok er Svein Tindberg: Abrahams barn - om fellestrekk jødedom-kristendom-islam.
Denne boka lasta eg ned som gratisbok for Kindle. Gav meg halvveges. Årsak: boka vart kjedeleg, skrive i eit platt språk. Men kanskje eg gjorde boka urett. Eg las seinare at det platte språket er meint som ei skildring av eg-personen sitt platte kjensleliv. Så kanskje boka får ein ny sjanse seinare.
Jeg leser gamle og nye aviser. Ellers tyvtitter jeg i bøker som de minste fikk til jul: Den store boken om Knerten og juleheftet Elias og kong vinter.
Ha en fin nyttårslesehelg og et godt nytt leseår!