Et par ganger i måneden tar jeg med min sønn på biblioteket og hamstrer barnebøker. En av bøkene vi valgte denne gangen var Oliver av Jan Grue og Eivind Gulliksen. Hvilken bok lånte du sist?
Hamstret sammen med min sønn barnebøker til låns. I annen etasje på Kristiansand Folkebibliotek er det salg på romaner og dikt. Romaner: 10 kr. Dikt: 5 kr.
Takk, skriver forslagene på noen små lapper og trekker ut søkeordet for neste bok jeg skal lese.
Flere forslag mottas med takk!
Via Twitter og Facebook har jeg spurt venner og kjente om et stikkord/søkeord som jeg plotte inn i søkemotoren til Bokhylla.no
Så langt har jeg fått disse stikkordene: "sko" og "epilepsianfall".
Kanskje dere har noen søkeord til meg? Det jeg velger av stikkord blir det jeg kommer til å søke opp og lese det første som dukker opp som resultat.
Så, på en sen bokfredag, hva skal jeg lese av skjønnlitteratur?
jeg var heldig ved to ulike steder i oslo. i krsand er søpla mer privat...
har funnet mye bra i papirsøpla, det jeg ikke selv vil ha gir jeg til Maritastiftelsen, Fretex etc.
Å oversette en oversettelse blir som å leke hviskeleken. Har den på svensk til en gang jeg skal ha en murstein å lese.
Jeg råder deg til å begynne med bok nummer 1 i det jeg kaller Knausgårds trilogi; 1. Ute av verden, 2. En tid for alt og 3. Min kamp 1-6.
Så kult! Hadde jeg sett denne meldingen før så kunne vi jo tatt en bokprat! Hvilke titler falt dere for?
Hjemme. Det er fiksa nå....
Notabene paa Sandens I Kristiansand har lydboeker til svaert lave priser! Kjoept og betalt av Notabene, niks, bare hypp paa aa spre lydboeker med et engelsk tastatur.
Tusen takk for tipset! Fant Musil til en femmer.
Har gjenoppdaget Radioteateret: http://www.nrk.no/radioteatret/
Har hørt Vredens dag. Har planer om å høre Døden ved vann.
Leser Just kids av Patti Smith. Det er Brit Bildøen som står for oversettelsen.
Oddsen er skyhøy for at denne skøytekroppen forviller seg i skisporet. En sirkel is av Jan Erik Vold er mer min greie denne helgen.
Ja, me har jo alle lese diverse saker som har kome fram dei siste åra, ikkje minst her i Bergensområdet. Hugsar dei gutane me vart konfirmerte i lag med som kom frå barneheimen Lindøy i Stavanger - det var slike som dei me vart truga med, og det er jo ikkje så rart at dei var som ein slags straffangar i våre auge.
"De vergeløse" held framleis mål som protestskriv.
Ja, det var ei bok som gjorde inntrykk, absolutt. Særleg når ein tenkjer at dette også er noko som rammar mange born også i dag, også i Norge, om enn på ein litt annan måte.
Norsk Bokselskap er absolutt ein nettstad å følgja med på frametter. Fint at det er bøker der i Kindle-format, som eg trur er det lesebrettet dei fleste har.
Stundom går forfattarar i gløymeboka på fullstendig ufortent vis. Ein av dei er Gabriel Scott, forfattaren av "Kilden eller Brevet om fiskeren Markus" (1918), "Det gylne evangelium" (1921), "Fant" (1928) og "De vergeløse" (1938). Gabriel Scott var ein særs populær og mykje lesen forfattar i si samtid.
Eg las nyleg "De vergeløse" for første gong, ei forteljing om ein liten flokk stakkars gutungar som er satt vekk på ein gard, slik det så ofte gjekk med born som av ymse grunnar mangla ei trygg familieramme. Rett nok er historia litt nedstøva, men det at ho er skriven så seint som i 1938 gjer likevel inntrykk. Og godt skriven er den! Gjennom ein heil romans lengd følgjer me fjortenåringen Albert, "Blingsen", gjennom den eine trøysteslause dagen etter den andre - først dag for dag, så veke for veke - og til slutt månad for månad. Og år for år. Ei uendeleg rekkje svarte dagar der den stakkars barneflokken vert tvungne til å arbeida lange dagar for bonden dei er vekksatte hos, forakta og usynlege for alle, for læraren, lensmannen og presten - og for folk i bygda, som vender seg vekk og ikkje vil sjå kva som skjer med borna. Ei trist og nedslåande forteljing som gjeld born også i dag - millionar av born verda over har fått si eiga bok i "De vergeløse".
Boka kan du lasta ned på Norsk Bolselskap http://www.bokselskap.no/
Takk. Hvilken Libris da?