Stor ståhei

av (forfatter) og Einar Blomgren (oversetter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (9 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Stine Askes eksemplar av Stor ståhei

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sophie Honeywells store tabbe i livet var da hun slo opp med kjæresten Thomas Gordon bare øyeblikket før han skulle fri til henne. Når hun innser at han er den perfekte mannen, er det for sent. Ett år senere er han lykkelig gift, og Sophie ufrivellig singel. Men så arver hun uventet hans tante Connies hus på Scribbly Gum Island, åstedet for det sagnomsuste og uløste mysteriet med Munro-babyen. Sophie flytter ut på øya og starter en ny tilværelse som en del av en original familie hvor alle bærer på hemmeligheter. Etter hvert som Sophies liv blir stadig mer komplisert, innser hun at noen ganger må man slutte å vente på at lykken skal stå en bi, og lage sin egen slutt på eventyret.

Omtale fra forlaget

Hun mistet en kjæreste, men vant en familie, og fikk et mysterium i fanget. Sophie Honeywell har gjort én gedigen tabbe i sitt unge liv: Hun slo opp med kjæresten Thomas. Og det bare sekunder før han skulle fri. Når hun innser at han er Den eneste ene, er det for sent. Ett år senere er Thomas lykkelig gift, og Sophie ufrivillig singel. Nå er han tilbake i livet hennes. Sophie har uventet arvet hans tante Connies hus på Scribbly Gum Island, åstedet for det sagnomsuste mysteriet med den forsvunne Munro-babyen. Sophie flytter ut på øya som medlem av en fargerik familie. Hun blir fortrolig med Grace, som planlegger å flykte fra sin nyfødte baby. Hun blir kjent med Margie, som har inngått en pakt med en fremmed. Og så er det Rose, da, evig dagdrømmende Rose. Da Sophies liv blir stadig mer komplisert, håper hun at Thomas skal tre frem, i sin skinnende rustning, og redde henne ...Liane Moriarty er født i 1968 og bosatt i Sydney. Hun jobbet som tekstforfatter i reklamebyrå inntil hun debuterte med Tre ønsker (Gyldendal, 2006). Stor ståhei er forfatterens andre bok på norsk. Skrevet om Tre ønsker:«Tre ønsker har det meste; småsprøe, men elskelige karakterer, litt livsvisdom og en god porsjon varme og ironi.» Marit Fagerheim Wiik, Elle (Terningkast 5).

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205362598

EAN 9788205362598

Serie Litterære drops

Språk Bokmål

Sider 401

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 3 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Lagt til i den rekkefølgen jeg har lest de.


Godt sagt! (1) Varsle Svar