Midnattsbarn

av (forfatter) og Kari Risvik (gjendikter).

Aschehoug 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.07 (67 terningkast.)

382 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Steinar Hansens eksemplar av Midnattsbarn

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En roman om India, om kjærlighet og død, fødsler og krig. Midnattsbarna er de barn som ble født i den første timen av Indias uavhengighet, midnatt 15. august 1947. Disse barna, i alt 1001, ble feiret som symbol på den nyfødte nasjonen, og de ble tillagt overnaturlige evner. To barn ble født på selve tolvslaget: Shiva som blir uovervinnelig i krig og Saleem som kan se inn i menneskers hjerte og tanker. Saleem utkåres til Indias første barn og får et brev fra Nehru: "Vi kommer til å følge ditt liv med den største oppmersomhet, det kommer på sett og vis til å bli et speilbilde av vårt eget."

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788203211829

EAN 9788203211829

Serie Must

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 606

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

27 24 11 4 1 0

Bokomtaler

En symfoni av tanker. Fantastisk på alle måter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det meste av det som betyr noe i vårt liv, finner sted i vårt fravær.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

... for barn er de kar som voksne heller sin gift i,

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For å forstå ét liv, må man svelge en hel verden..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... og bena stakk hårete frem fra folden. Fingerneglene bar merke etter et livs omgang med Golden Flakes-sigaretter; tåneglene virket tilsvarende misfarget. Jeg forestilte meg at han røkte med tærne. Det var et syn som gjorde veldig inntrykk på meg, og jeg spurte om han utførte en slik bragd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Love does not conquer all, exept in the Bombay talkies; rip tear crunch will not be defeated by a mere ceremony; and optimism is a disease.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vestover vestover vestover, til Saleem omsider kommer til Shadipur busstasjon i den vestlige utkanten av byen. Sulten tørst avkreftet syk, kraftløst hoppende ut av veien for busser som durer inn og ut fra stasjonen - gloret malte busser med påskrifter på panseret så som Med Guds Hjelp! og andre motto, for eksempel Gudskjelov!, på bakstussen - kommer han til en klynge fillete telt under en jernbanebro av betong, i skyggen av den ser han en slangetemmende kjempe som bryter ut i et kolossalt tannråttent smil, og i armene hans en liten gutt på noenogtyve måneder, iført T-skjorte pyntet med lyserøde gitarer, en gutt med elefantører, med øyne så store som tinntallerkner og et ansikt så alvorlig som graven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har før fremholdt at jeg ikke snakker billedlig. Det jeg nettopp har skrevet (og lest høyt for en lamslått Padma) er intet mindre enn den bokstavelige ved-hårene-på-min-mors-hode-sannhet. Virkeligheten kan ha et billedlig innhold. Det gjør den ikke mindre virkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I kjernen av mitt Karachi lå Alia Aziz' hus, en stor gammel bygning i Clayton-veien (hun måtte ha vandret omkring der i årevis som en gjenganger uten noen å spøke for), et skyggenes og gulmalingens sted hvor det hver ettermiddag falt en lang, anklagende skygge fra den nærmeste moskeens minaret. Selv da jeg mange år senere, i trollmennenes ghetto, levde i skyggen av en annen moskè, en skygge som iallfall for en stund kastet et beskyttende, ikke-illevarslende halvlys, ble jeg aldri kvitt det Karachi-avlede synet på moskè-skygger hvor jeg syntes jeg kunne kjenne den trange, omklamrende, anklagende lukten av min tante. Som så tiden an, men hvis hevn, da den kom, var knusende.
Det var, på den tiden, en hildringenes by. Hugget ut av ørkenen som den var, hadde den aldri helt greid å knekke ørkenens makt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med evnen til å lukte sorg og glede, til å snuse meg frem til klokskap og dumhet med lukkede øyne, kom jeg til Karachi, og ungdomstiden - selvsagt vel vitende at alle subkontinentets nye nasjoner og jeg hadde lagt barndommen bak oss, at omseggripende besvær og underlige pinlige stemmeskifter var i vente for oss alle. Tapningen hadde sensurert mitt indre liv, men min sans for forbindelser var ikke blitt tappet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (97) Varsle Svar

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (34) Varsle Svar

Fra www.bokklubben.no:

"Noen bøker er bedre enn andre

På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere fra 54 land i en avstemning der alle fikk stemme på ti skjønnlitterære verk. De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket."


Titlene er ikke rangert. Bøkene er listet opp alfabetisk etter forfatteres navn. Jeg har skrevet hvilket land forfatterne er fra ved siden av hvert verk. Når det gjelder utgaver har jeg rett og slett valgt dem med flest eiere her på bokelskere.no.

Her var det noen verker jeg har lest, en del verker jeg kjenner til, og en del jeg ikke kjente til fra før, og gjennomgangen av disse bøkene gjorde meg mer nysgjerrig på litteratur fra flere steder i verden og lyst til å utvide horisonten enda mer. Livet er for kort... ;-)


Godt sagt! (23) Varsle Svar

Mye fransk, mye bra!

Hvor mange har dere lest av disse?


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Huffington Post har laget ei liste over bøker de mener du må lese før du fyller 30. Her er introduksjonen deres:

Some books are best read at a certain age. Even the novels and memoirs you might consider timeless -- Toni Morrison's The Bluest Eye or Joan Didion's The Year of Magical Thinking -- can serve a special purpose if consumed during a particular phase in your life. That particular phase is, of course, your 20s.

The much celebrated, sometimes maligned, decade is an undeniably impressionable one. You've happily exited your teens, slowly freeing yourself of the weighty angst you carried throughout high school. You might have one foot in college and the other in a career, even if you're well beyond graduation, nestled comfortably in a new job -- maybe even a relationship. But you're probably not settled -- financially, emotionally, spiritually, artistically. You're aching for a philosophy, for a template for adulthood; anything that will anchor your constantly evolving life to solid ground.

Cue the 30 books you should read before you turn 30! From Alice Munro to Ralph Ellison, these are the books that are best read in your 20s, when you're restless and hungry for new ideas. Whether you're just starting the decade or about to leave it, you've still got time to put a dent in this literary bucket list.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Netthandelen The Book Depository har kåret de 100 beste bøkene.

Enig? Uenig?


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Esquire er kanskje et herremagasin, men listen er interessant uavhengig av kjønn.

Bøkene er ikke rangert.

Lenke til den originale listen.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Skam" av Salman Rushdie
 • "Maurerens siste sukk" av Salman Rushdie
 • "Grunnen under hennes føtter" av Salman Rushdie
 • "Larmen og vreden" av William Faulkner
 • "Begjærets palass - Kairo-trilogien" av Naguib Mahfouz
 • "Midaqq-smuget" av Naguib Mahfouz
 • "Lord Jim" av Joseph Conrad
 • "Klosterkrønike" av José Saramago
 • "Sataniske vers" av Salman Rushdie
 • "Mellom to slott - Kairo-trilogien" av Naguib Mahfouz
 • "Det året Ricardo Reis døde" av José Saramago
 • "Sangen om Salomon" av Toni Morrison
Alle bokanbefalinger for dette verket