Lillefingre

roman

av (forfatter) og Steinar Lone (oversetter).

Solum Bokvennen 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bents eksemplar av Lillefingre - roman

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Under arkeologiske utgravinger av et romersk castrum i en liten by ved foten av Karpatene dukker det opp en mengde skjeletter. En massegrav. Er den fra romertida (området var romersk provins fra 106 til 271)? Fra den store pesten på tidlig attenhundretall? Eller stammer den fra kommunistenes utrenskinger etter annen verdenskrig? Og hvorfor mangler alle skjelettene lillefingerknoklene?

Journalister og tidligere politiske fanger strømmer til, det samme gjør militære etterforskere som stanser arkeologenes arbeid og starter sitt eget.
I et land som nettopp har kvittet seg med et kommunistisk diktatur der
ingen stoler på noen, alle mistenker hverandre for å ha noe å skjule og historien må skrives på nytt. I en liten by der alle kjenner alle, med historier om kortvarige ekteskap med engelske lorder, munker på flukt fra tvangs.arbeid som holdt seg skjult i fjellene i flere titalls år, geskjeftige hybelvertinner som finner skjulte skatter murt inn i veggen bak oppvaskkummen, en ung arkeolog med magesår, og ikke minst en dromedar bragt hjem fra Syria av en utplassert elektriker som seinere selger den på et bruktbilmarked til en fotograf som påstår at den romerske hæravdelinga som var stasjonert her også hadde dromedarer og dermed tjener penger på å ta bilder av den sammen med turistene.

Og hvem er spesialister på slike ting? Dermed dukker det opp en gruppe argentinere, spesialister på los desaparecidos i et annet slags diktatur, men ett som brukte de samme metodene. Er de pålitelige nok til at alle parter kan godta en endelig forklaring?

En burlesk roman med et tema som er like aktuelt i dag. For selv om det er gått tretti år siden kommunismens fall i Romania, mangler fortsatt et troverdig rettsoppgjør.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788274886506

EAN 9788274886506

Omtalt sted Romania

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket