Krysantemum

roman

av (forfatter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (20 terningkast.)

97 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Sjur Atle Furalis eksemplar av Krysantemum - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Greie bøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Agnes Løv, en kvinne i midten av tredveårene, befinner seg i en fremmed by for å gjøre ferdig en avhandling. På reisen dit treffer hun 21 år gamle Carla. Parallelt med de anskuelser og innsikter hovedpersonen selv gir til kjenne, gir romanen mulighet til å observere de selvmotsigelsene som fyller en tilsynelatende nøktern og veloverveid tilværelse.

Omtale fra forlaget

I Krysantemum følger vi Agnes Løv, en kvinne i midten av tredveårene, som befinner seg i en fremmed by for å gjøre ferdig en avhandling. Parallelt med de anskuelser og innsikter hovedpersonen selv gir til kjenne, gir romanen rikelig mulighet til å observere de selvmotsigelsene som fyller en tilsynelatende nøktern og veloverveid tilværelse. Krysantemum er en inntagende og stilistisk leken roman, en fortettet og åpen fortelling, og samtidig et elegant stykke litteratur med forvandling og hengivelse som motiver.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249506620

EAN 9788249506620

Omtalt sted Oslo Sveits

Språk Bokmål

Sider 239

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Riksmålsprisen. Voksen 2009 Riksmålsforbundets litteraturpris 2009

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 8 5 2 1 0

Bokomtaler

"Hadde vi kastet terninger, ville Rune Christiansen fått en sekser. Ja, en sjuer", skriver Krøger i Dagladet. Brenner og bøkene fristet også lesere til å lete fram denne romanen. Derfor: Jeg hadde så lyst til å elske denne boken! Men det gjør jeg ikke. Jeg har ikke lyst å kaste terninger, heller, for jeg kan ikke påstå den er dårlig, bare så fjern og full av LEDE. Den kvinnelige hovedpersonen er litt som Hustvedts protagonist i Sommeren uten menn: Som en kvinne av en annen art enn kvinne, uten gjenkjenningsverdi i alle fall for undertegnede. Jeg klarer heller ikke å fri meg fra at den er skrevet for eliten, med namedropping som ikke har annen funksjon enn å holde leseren på avstand hvis han/hun ikke har den rette bakgrunnen: "Visste Agnes at Roland Barthes døde etter å ha blitt påkjørt av en bil? Stemte det at Daphne du Maurier hadde et forhold til skuespilleren Gertrude Lawrence? Var Robson Walser virkelig så forrykt at han hørte stemmer" (s. 108). Jeg har lest og liker Roland Barthes, men finner ikke denne jeg-vet-om-alle-disse-menneskene interessant. Som du skjønner; denne boken irriterte meg.

Jeg har forstått at mange har lovprist denne romanen, men selv forstår jeg ikke hvorfor. Den fikk meg bare til å føle meg uintelligent, og nå som jeg skriver dette, kjenner jeg meg slem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Da han endelig satte seg, spurte hun om han hadde begge sine foreldre i behold, ja hun brukte det uttrykket; "i behold", et uttrykk som hun i det samme det var uttalt syntes var pussig, aparte, og da han ristet på hodet til svar, var hun så opptatt med å finne en annen formulering at hun måtte ta seg sammen for å huske hva det var hun faktisk hadde spurt ham om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I biblioteket har vi bokkafé minimum én onsdag i måneden. Det er gjerne én av oss bibliotekarer som presenterer en bok, evt. et forfatterskap eller noen av forfatterens bøker. Hvilken forfatter/ bok er ikke annonsert på forhånd.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Om trær som vokser seg skakke i trange skyggefulle hager, men som likevel (eller nettopp derfor) gjør inntrykk og som man husker livet ut - dikt og meditasjoner" av Rune Christiansen
  • "Intimiteten - roman" av Rune Christiansen
  • "Fraværet av musikk - roman" av Rune Christiansen
  • "Steve McQueen er død - roman" av Rune Christiansen
  • "Å paradis - dikt" av Mona Høvring
  • "Saken med den tapte tidens innfall - roman" av Rune Christiansen
  • "På ditt aller vakreste - roman" av Rune Christiansen
  • "Noe som hjelper - roman" av Mona Høvring
  • "Flyktig hendelse med kort a, lang a og diftong - fortellinger" av Lydia Davis
  • "Sorgens dagbok - 26. oktober 1977 - 15. september 1979" av Roland Barthes
  • "Venterommet i Atlanteren - roman" av Mona Høvring
  • "Du er menneske nå - dikt" av Eirin Gundersen
Alle bokanbefalinger for dette verket