Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Bestefar sa at predikanter hadde lett for å bli så selvopptatte at de til slutt mente de hadde fått jobb som dørvoktere ved Perleporten... ja, de fikk det gjerne med å tro at ingen kunne komme inn porten uten å ha fått lov av dem. Bestefar syntes det så ut til at prester og predikanter ikke trodde Gud hadde noe med den saken å gjøre i det hele tatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du skjønner det lille Tre, eneste måten du kan lære noe på er ved å gjøre ting. Hadde jeg sagt at du ikke fikk kjøpe den kalven, så hadde du gått rundt i all fremtid og ønsket at du hadde fått den. Hadde jeg sagt at det var greit at du fikk kjøpe den, så kom du til å gi meg skylda for at den døde. Du er nødt til å lære av det du sjøl gjør. (Bestefar til lille Tre etter at kalven døde s. 100)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den siste sommerfuglen flagret gjennom dalen. Han slo seg ned på en maisstilk i åkeren der Bestefar og jeg nettopp hadde høstet inn de siste kolbene. Han viftet ikke med vingene, bare satt og ventet. Det var ingen vits for han å sanke mat. Han skulle dø, og han visste det. Bestefar sa at han var klokere enn mange mennesker er. Han lagde ikke noe oppstuss om det. Han visste at han hadde utrettet det han skulle, det eneste som stod igjen var at han skulle dø. Derfor satt han og hvilte og ventet i den siste solvarmen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er sånn en indianer gir en gave. Han gir den ikke til deg åpenlyst, hvis han da ikke har en baktanke med den eller vil ha noe igjen. Han legger den bare fra seg på et sted han veit at du vil finne den. Hadde du ikke fortjent gaven, ville du ikke fått den, så det er ikke nødvendig å takke - det ville bare være dumt å takke for å at du får noe du har fortjent å få, og det har ingen hensikt å gjøre noe stort nummer av det. Jeg syns det er riktig fornuftig å se sånn på det.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Besta sa at alle har to forskjellige sinn. Det ene sinnet steller med alt sånt som kroppen må ha for å holde seg i live. [...] Men hun sa at vi hadde et annet sinn også som ga katten i alt det der. Og det var ånde-sinnet, sa Besta.
[...]
Besta sa at når kroppen dør, da dør kropps-sinnet også: og har du aldri i ditt liv brukt annet enn kropps-sinnet å tenke med, ja da sitter du fint i det, for da er det ikke annet enn et ånde-sinn på størrelse med ei hickorynøtt. For åndesinnet er det eneste som kan overleve når resten av deg dør. [...]
Sånn kommer det døde mennesker til verden. Det er ingen sak å dra kjensel på døde mennesker, sa Besta. Når sånne folk ser en kvinne så ser de bare skit; når de ser andre mennesker ser de bare det som er galt; når de ser et tre ser de bare tømmer og fortjeneste; aldri ser de skjønnhet noe sted. Mennesker som det, sa Besta, er levende døde.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bestefar sa at hadde det ikke vært så mange ord, ville det ikke vært så mange problemer her i verden. Han betrodde meg at rett som det var, fant en eller annen tosk opp et nytt ord som ikke var godt for noe som helst, bortsett fra å skaffe folk hodebry ... [...] bestefar var opptatt av hvordan han sa et ord, han var opptatt av hvordan det lød. Han sa at selv om folk brukte forskjellige ord, kunne alle føle det samme når de lyttet til musikk: det var lyden som var viktig. Og Besta var enig i det, for de to snakket til hverandre på nettopp den måten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Ja, jeg tenkte som så at vi ble jo ikke født der nedi veikanten, så derfor må vi være for utlendinger å regne på den kanten av bygda."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du ikke veit hvor du skal, blir reisen veldig lang.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Høsten er naturens nådetid, de ter en tid da du får mulighet til å rydde opp før døden kommer. Og du rydder opp etter deg og sorterer ut alt det du må gjøre og alt det du ikke har fått gjort. Tiden er inne til å minnes og til å føle anger, og til å ønske at du hadde fått gjort og sagt en del ting som du ikke har fått sagt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når det blir varmere i lufta og regnet kommer, fjellblomstene slynger farge ut i landskapet - det er som om noen har gått rundt med malingsbøtter og sølt flekker overalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil