Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Den store depresjonen fra 1929 ble avløst av flere mindre depresjoner over hele den vestlige verden. Fabrikkene stengte sine porter. Ofte gikk det så fort at arbeiderne ikke rakk å komme seg ut. Millioner av andre arbeidere ble kastet ut i arbeidsløshet. De hadde blitt utnyttet på det groveste. Nå mistet de sin rett til å bli utnyttet på det groveste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

GUD! OPPRIKTIG TALT!

O Gud, hvor hen det nu er at Du bor,
det sies at Du skapte alt på jord,

alle ting er slik Du bød dem bli,
at intet, Herre, går Deg hus forbi;

Den minste spurv, den stryker ikke med,
foruten at Du har en plan med det.

Nå lurer vi på hva den planen er.
Du kunne frelst oss alle og enhver.

Vi kunne hatt en Himmel her på jord,
og så en til i Him'len der Du bor.

Det er jo ikke slik fatt, akkurat,
at Du serverer lykken på et fat.

Først lever vi. Så dør vi, altfor fort.
Jeg syns det er avsindig dårlig gjort.

Vi dør i krig, dysenteri og flom.
Det bryr visst ikke Du Deg noe om.

Du er jo liksom Gud, da, ikke sant.
Da får du ta Deg sammen litt iblant.

Hvis jeg skal tro på Deg, Gud, bør du se
å skjerpe deg adskillig. Kan du det?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takket være Svartedauden hastet det med å få folketallet tilbake til gamle høyder. Uten barn, ingen ungdom, og uten ungdom, ingen troverdig avskrekkende forsvarshær. Men nordmennene var sendrektige. Det varte og rakk med de store barnekullene. Vi vet ikke hvorfor, men en mulighet er at våre forfedre ikke var flinke nok til å prioritere vaginalt samleie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jesus blir født, men ingen på våre breddegrader gjør noe vesen av det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi nordboere har supplert romernes alfabet med Ø og Å. Allerede de gamle romerne hadde bokstaven Æ, ellers hadde de måttet kalle Julius Cæsar noe annet. For oss er både Æ, Ø og Å helt nødvendige bokstaver. Særlig viktige er de for mennesker som liker å tenke seg om før de svarer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

De første menneskene kom til Norge omtrent 12 000 år før Kristus. Denne påstanden blir tatt for god fisk av de fleste historikere. Likevel må det dreie seg om en misforståelse. Kristus kom aldri til Norge.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Sist sett

bandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg G