Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 30 sitater

"Menneske-samfunnet har laget seg språk for at vi skal kunne meddele våre tanker, følelser og meninger til hverandre." Etter hans oppfattning, som han ikke lufter, ligger opprinnelsen til språk i sang, og opprinnelsen til sang i behovet for å fylle opp med lyd den overdimensjonerte og nokså tomme menneskesjelen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter hans oppfatning, som han ikke lufter, ligger opprinnelsen til språk i sang, og opprinnelsen til sang i behovet for å fylle opp med lys i den overdimensjonerte og nokså tomme menneskesjelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans begreper, hva er de? At tykke små kvinner med stygge stemmer fortjener å bli oversett? En skygge av sorg streifer ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans sinn er blitt et tilfluktssted for gamle tanker, ute av drift, nødlidende, uten noe sted å gjøre av seg. Han burde jage dem ut, feie rent etter dem. Men han bryr seg ikke om å gjøre det, eller bryr seg ikke nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

When did a sheep last die of old age? Sheep do not own themselves, do not own their lives. They exist to be used, every last ounce of them, their flesh to be eaten, their bones to be crushed and fed to poultry. Nothing escapes, except perhaps the gall bladder, which no one will eat. Descartes should have thought of that. The soul, suspended in the dark, bitter gall, hiding.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

His temperament is not going to change, he is too old for that. His temperament is fixed, set. The skull, followed by the temperament: the two hardest parts of the body.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke noe vanlig innbrudd. Et plyndringstokt har rast igjennom og tømt huset, og gjort retrett lastet med sekker, kasser og kofferter. Krigsbytte; kompensasjon; enda en episode i den store kampen for ny fordeling. Hvem går i hans sko akkurat nå? Har Beethoven og Janácek funnet seg nye hjem eller er de kastet på søppelhaugen?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slutt på å farte omkring. Hva kommer etter at det er slutt på fartingen? Han ser seg selv, hvithåret, krumrygget, tusle til butikken på hjørnet for å kjøpe sin halvliter melk og sitt halve brød; han ser seg selv sitte med tomt blikk ved et skrivebord dekket av gulnende papirer og vente på at ettermiddagen skal gå over i kveld så han kan lage seg aftensmat og gå til køys. Livet til en overårig filolog, uten håp, uten fremtidsutsikter; er det det han skal innstille seg på?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Normalt ville jeg si," sier han," at over en viss alder er man for gammel til å ta lærdom. Man kan bare bli straffet og straffet. Men, det er kanskje ikke sant , ikke alltid. Det vil vise seg. Hva Gud angår, er jeg ikke troende, så jeg må oversette det De kaller Gud og Guds ønsker til mitt eget vokabular. I mitt vokabular blir jeg straffet for det som skjedde mellom meg og Deres datter. Jeg er sunket ned i en tilstand av vanære det ikke blir lett å løfte meg opp av. Tvert imot , jeg lever den ut fra dag til dag, prøver å akseptere vanære som min livssituasjon. Er det nok for Gud, tror De, at jeg lever i vanære uten tidsgrense?"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Maken til nysgjerrighet! Pussig hvordan duften av skandale pirrer kvinner. Tror denne lite pene, vesle personen at han er ute av stand til å sjokkere henne? Eller er det å la seg sjokkere enda en plikt hun pålegger seg - lik en nonne som legger seg ned for å bli voldtatt for at andelen voldtekter i verden skal bli redusert?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa