Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Parfymen var vidunderlig. Sammenlignet med «Amor og Psyke» var den som en symfoni sammenlignet med en enslig gnikkende fele.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Piken var usedvanlig vakker. Hun var av den varmblodige type kvinner som ser ut som de er av mørk honning, glatt og søt og meget klebrig; som med en seigtflytende gest, et kast med luggen, et eneste langsomt piskeslag med blikket behersker rommet og samtidig står der ganske rolig, i sentret for en hvirvelstorm, tilsynelatende uvitende om sin egen gravitasjonskraft, som de uimotståelig trekker til seg både kvinners og menns lengsler og sjeler med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Odors have a power of persuasion stronger than that of words, appearances, emotions, or will. The persuasive power of an odor cannot be fended off, it enters into us like breath into our lungs, it fills us up, imbues us totally. There is no remedy for it."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en objektiv betrakter var det i grunnen ikke noe skremmende ved ham. Da han vokste opp, var han hverken spesielt stor eller sterk; han var nok stygg, men ikke så ekstremt stygg at det var fryktinngydende. Ikke var han aggressiv, heller ikke vrien eller lumsk i sin atferd, han provoserte ingen. Han foretrakk å holde seg for seg selv. Også hans intelligens så ut til å være alt annet enn imponerende. Han klarte ikke å stå oppreist før han var tre år, og han hadde fylt fire da han snakket for første gang, han sa "fisk", et ord som nærmest datt ut av ham i et anfall av opphisselse, lik et ekko, som om en fiskehandler kom gående oppover Rue de Charonne og ropte ut varene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hennes figur interesserte ham ikke. For ham eksisterte hun ikke lenger som kropp, bare som kroppløs duft. Og den tok han med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For menneskene kunne luke øynene for storheten, for det skrekkelige, for skjønnheten, de kunne lukke ørene for melodier eller besvergende ord. Men duften kunne de ikke lukke seg for. For duften var åndedrettets bror.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det forholder seg ikke slik at jeg ikke lukter, for alt lukter. Det forholder seg tvert imot slik at jeg ikke lukter at jeg lukter, fordi jeg har luktet meg dag ut og dag inn siden jeg ble født, og derfor er min nese blitt avstumpet mot min egen lukt. Hvis jeg kunne skille ut min egen lukt, eller i det minste en del av den, fra meg selv og vende tilbake til den etter en tids avvenning, ville jeg meget vel kunne lukte den - og dermed meg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Resultatet var spøkelsesaktig - under Grenouilles nese gjenoppsto skreddersvennen olfaktorisk fra de døde...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina Solås