Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 24 sitater

Antagelig var han avholdsmann og drakk intet annet enn de undertryktes blod.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun hadde også mannlige trekk, slik som enhver virkelig mann har kvinnelige sider, men som for få er sterke nok til å vise.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er innvendig jeg er så annerledes møblert; det er noe med at hjernen mangler vegger, gulv og tak. Stjernene skinner tvers igjennom denne de fornuftige,ordnede og normale tankens bolig. Havet, passaten og monsunene- alt driver igjennom denne hjernen, som er min og ingen annens.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

«Hva skjer med ham nå?»
«Han teller kinesere, Sir.»
«Kinesere?»
«Javel, Sir. Kinesere. De er meget gule og uhyre små, Sir.»
«Uhyre små?»
«Ja, Sir. Og forferdelig tallrike. Tusenvis.»
«Hm. Hvorfor akkurat kinesere?»
«De måtte nesten spørre Mr. La Fontaine selv, kaptein.»
«Det kunne da like godt vært malayer?»
«Ubetinget, Sir.»
«Man må altså se bort fra ham som stuert?»
«Absolutt, Sir.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun var altså i sin beste alder, fullt utvokst, moden kvinne som ikke lot seg kue av noen mann. Hun strikket ikke votter til zulumisjonen, hun hørte ikke hjemme i noen syklubb, hun beundret ikke noen alvorsmann av en husbonde som var ordfører i det hjemlige kommunestyre. Nei, Sancta Vénere hadde sitt hjem i de lange dønninger under sydkorset. Der var hun fri, og der fant hun sine elskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

..., men jeg ser ham tydelig for meg; alt på ham var langt og smalt, skikkelsen, bena, fingrene, ansiktet, leppene, nesen...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt navn er Peder Jensen, født i Hammerfest i Norge i 1866. Jeg var annenstyrmann på "Neptun", og jeg skal fortelle hva som hendte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannheten er en fryktelig ting, og vi skal ikke misbruke Dens navn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis havets overflate, i opprør og villskap, i stille og storm er som menneskets følelser, det hav hvor vi alle seiler vår eget, forstandens og bevissthetens lille skip i emosjonenes voldsomme, men kjente verden, - så ligner de store dyp, havets mørke avgrunner, menneskehjertets ukjente, aldri besøkte verdener, sjelens ubegripelige, utilgjengelige, nattmørke og ufattelige underverden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det egentlig så meget mere forkastelig en sjelden gang imellom å fortære en misjonær, en svigermor eller sin kone, enn å utrydde hverandre systematisk ved hjelp av mitraljøser og moderne automatiske ildvåpen? Enhver fugl synger med sitt nebb.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil