Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Bjørkene stod som nakne kvinner halvt begravd i snøen med bena opp.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Akk, være ung! I ungdommen ligger verden åpen. Du står på en nordpol og se bort over alle lengdegradene. Blir du lei av den du velger, kan du skreve over til en annen – men gjør det i tide, for årene går, og jo lenger du kommer nedover mot jordens mage, dess lenger blir det mellom lengdegradene, og snart får du holde deg til den du går på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har definert synden slik: Den er et eller annet om er tilsatt dårlig samvittighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kan være noe universelt ved pikeansikter, noe vitende og avgjort midt i en stor uskyld. En kan få en kjensle av en livsbane like sikker og like ubevisst som trekkfuglenes reise.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I de svarte høstnettene i et nordisk land blir mennesket drevet til å gjøre det enda mørkere, bore seg ned, leve nede i myrer, med et dryppende skjold av hengemyr over seg, i vått mørke, bli troll.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tankene går så underlig, som vesener ved siden av deg, når du er meget trett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alt nu blir det pratet om hvordan en skal hjelpe tyskerne. Dette sentimentale og uklare folket skal igjen redde seg unna følgene, få lån til å betale sin gjeld og bruke pengene til våpen.
- Hoffpresten Stipberger i München skrev under forrige krig: "En tung og bratt korsets vei går det tyske folket, denne kulturverdenens store velgjører og befrier."
- Tyskerne har ikke forandret seg. Vi hører samme tonene i dag.
- Tyskeren lider under at han ikke får kontakt med andre, og søker feilen hos dem. Da skyter han, og som grosser Wohltäter und der Befreier der Kulturwelt støvler han over vår verden og dreper dem som ikke faller ham om halsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å stå stille i mørk og regndryppende skog, lukke øynene og nesten sove. Jeg er som i evigheten da, og bedre kan ikke et menneske få det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Drapssaker er nesten uten unntak så banale og vrøvlete at det er en lidelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Mord og kjærlighet er det eneste som er verd å skrive om". Det er ikke sant, ingenting er verd å skrive om. Det eneste som er noe verd er stilheten, sitte i en stor stillhet og lytte til den, uten alle begjær.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla